Mikä viini kinkulle sopii? Joulun kalapöydän antimien jälkeen nostetaan kinkku lisäkkeineen pöytään. Seurakseen se halajaa vähätanniinista, ei turhan tuhtia, kypsää, mutta ei liian hillomaisen makeaa punaviiniä. Marjainen täyteläisyys ja sopivasti viinille ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon.

Mikä viini sopisi sitten kalapöydän herkkujen kylkeen? Entäs joulupöydän makeiden herkkujen ja juustojen kaveriksi? Katso joulun kalapöydän viinit, makeiden herkkujen viinit sekä juustoviinit!

El Coto Crianza

El Coto Crianza

El Coto on keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot.

Rubiininpunainen viini tuoksuu raikkaan marjaiselta: hapankirsikkaa, karpaloa ja puolukkaa, joita seuraa mausteisuus ja hento paahteisuus. Suussa kuiva, hapokas ja pehmeätanniininen, keskitäyteläinen ja nuorekas.

12,75 €/0.75l

Tilaa tästä

Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore DOC on viinioppaissa vuodesta toiseen tähtiä kerännyt viini, joka ilmentää maaperäänsä rustiikkisen pehmeillä aromeilla. Corvina, Rondinella, Croatina ja Oselata rypäleistä valmistettua viiniä on kypsytetty ennen pullotusta 12 kuukautta tammitynnyreissä. Se on luonteeltaan paahteinen, kypsän marjainen, hapankirsikkainen ja herukkainen. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Mehukas suutuntuma, marjainen täyteläisyys, pehmeät tanniinit sekä viinille sopivasti ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon.

13,95 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram