Mikä viini parsalle sopii?

Viinin valinta parsalle ei olekaan ihan helppo juttu, sillä parsa kuuluu niihin raaka-aineisiin, jotka eivät antaudu helposti viinille. Parsan maussa on karvautta, joka saa viinin tuntumaan suussa metalliselta. Ehkä sääntö numero yksi on, että valkoista sen olla pitää. Aromikas, riittävän hapokas sauvignon blanc on yhden makusuunnan suosikki. Monen kokemuksen pohjalta, keitetylle parsalle voisulan ja hollandaisekastikkeen kanssa sopiva viini löytyy usein Alsacesta. Rypälelajikkeina voivat olla pinot grigio, pinot blanc, sylvaner tai riesling.

Plaimont Sauvignon

Plaimont Sauvignon

Plaimont Sauvignon viini sai kunniamaininnan Vuoden Viinit 2019 kilpailuissa eikä ihme: kyseessä on puhdas, tasapainoinen ja tyypillinen sauvignon blanc erinomaisessa hinta-laatusuhteessa!

Oivallinen kumppani parsan lisäksi myös kevyille kala- ja kasvisruoille, erityisesti yrttilisukkeiden kera.

Vaalean vihertävän keltainen viini tuoksuu Sauvignon Blancille ominaisesti runsaan yrttiselle. Herukanlehtien lisäksi siitä voi aistia kevään ruohoa, nuorta raparperia, vihreää omenaa ja sitruunaa. Suussa kuiva mutta runsas ja suunmyötäinen: runsasta hapokkuutta pyöristää aavistus jäännössokeria, ja hedelmäisyys on verrattain kypsää pohjoisempiin lajitovereihinsa verrattuna.

9,49 €/0.75l

Ranska

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Hienostuneen hapokas, kevyen sitruksinen ja hedelmäinen viini korostaa hienosti parsan herkkää makua.

Sylvaner on lajikkeena melko neutraali ja siksi käytännöllinen ja monipuolinen ruokaviini. Rakenteeltaan se on kuiva, kevyt ja hapokas ja sopii useanlaisille kaloille, simpukoille, suolaisille piirakoille, kala- tai kanasalaateille… Alsacessa Sylvaneria nautitaan perinneruokien, kuten friteerattujen karppien tai valkoviinissä haudutetun taimenen kanssa.

10,98 €/0.75l

Ranska

Tilaa tästä

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Pinot grigio rypäle on nappivalinta parsan kumppaniksi!

Tämä monikäyttöinen pinot grigio on kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen viini. Valpolicellan sydämestä kotoisin oleva valkoviini jättää suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta.

12,98 €/0.75l

Italia

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram