Hiihtokelit ovat mitä parhaimmillaan nyt. Reippaan ulkoilupäivän päätteeksi maistuu juustoiset ateriat kuten raclette tai juustofondue. Racletten ja juustofonduen kumppanina toimii niin raikas valkoviini kuin mehevä punaviini, etenkin jos lisukkeina on erilaisia leikkeleitä.

Alta löydät Viinipostin kolme suosistusviiniä juustoherkkujen kylkeen – kaikki eri hintaluokista!

Tussock Jumper Riesling

Tussock Jumper Riesling

Juustofonduessa käytetään usein monia erilaisia juustoja, mikä puolestaan vaatii viiniltä enemmän. Esimerkiksi riesling toimii loistavasti yhdistelmien kanssa, nappaa siis kauppakassiin tämä punavillapaitainen peura!

Keskisyvän sitruunankeltaisen viinin tuoksu on avoimen hedelmäinen, siitä voi aistia mm. omenaa, päärynää ja häivähdyksen trooppisia hedelmiä. Puolikuiva makumaailma on yhdistelmä melonia, päärynää ja limettimäistä hapokkuutta, joka runsaana ryhdistää jäännössokerin lempeyttä ja leveää hedelmää. Keskitäyteläinen ja lempeä kokonaisuus sopii hyvin viilennettynä myös seurustelujuomaksi.

10,98 €/0.75l

Saksa

Tilaa tästä

Tommasi Ripasso Valpolicella

Tämä ”amaronen pikkuveli” on roteva ja särmikäs, rustiikkinen seuralainen voimakkaille liharuoille ja juustoille sekä lämmintunnelmaiseen illanviettoon! Runsaan hilloinen punaviini viihtyy erityisen hyvin kovien juustojen kuten appenzellerin kaverina.

Tommasi Ripasso on tummanpuhuva, syvänvarinen viini, joka tuoksuu rehevän aromikkaalle: kirsikkaa, hapankirsikkaa sekä luumua seuraavat makea mausteisuus, kuivatut karpalot, rusina sekä maanläheinen paahteisuus.

19,99 €/0.75l

Italia

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Riesling Réserve Magnum on näyttävä ja raikas kalaruokien ystävä

Gustave Lorentz Riesling Réserve 2016

Tämä vivahteikas ja ryhdikäs riesling on omiaan mietojen vaaleiden juustojen kanssa!

Vaalean keltaisen viinin antavassa tuoksussa on sitrushedelmiä, vihreää omenaa, keltaista luumua ja aavistus valkopippuria. Maultaan se on kuiva, rapsakan hapokas, leveän hedelmäinen, hennon yrttinen ja runsaan mineraalinen. Näyttävä ja maittava pullollinen juustoillalliselle!

29,99 €/1.5l

8,69€/0.375l

Ranska

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram