Oletko huomannut Alkon hyllynreunoissa erivärisiä merkintöjä tuotetietojen yhteydessä? Vaaleanvihreä raita tarkoittaa Ekoa, mutta mitä kaikkea tämä Eko-merkintä pitää sisällään? Mitä Alkon luomumerkinnät oikein tarkoittavat?

Suora lainaus Alkon sivulta: Eko-symbolin alta löydät kuusi erilaista ympäristöpanostuksiin liittyvää tietoa ja satojen juomien Eko-valikoiman. Sieltä löytyvät vanhat tutut luomut ja biodynaamiset sekä niiden lisänä lokakuusta lähtien vegaaniset, alkuviinit, paikallisesti ekosertifioidut ja kevyempään lasiseen viinipulloon pakatut juomat.” https://www.alko.fi/vastuullisesti/eko-eettinen/eko-symbolit

Tällä hetkellä Alkoissa on myynnissä yhteensä 661 luomutuotetta. Luomu usein yhdistetään vihreään väriin, mutta Alkoissa kannattaa olla tarkka tämän osalta. Vaaleanvihreä Eko-merkintä hyllyn reunassa ei siis tarkoita automaattisesti, että viini on luomua, vaan se voi tarkoittaa kevyempää lasipulloa. Jotta löytää luomutuotteet Alkosta, tulee tarkastella Eko-merkinnän lisäksi pieniä pyöreitä symboleja tuotetiedoissa.

Luomumerkki Alkossa

 

 

Luomumerkki Alkossa

 

Alko aikoo päivittää 2018 kevään aikana ”Eko” – sanan tilalle ”Vihreä valinta”. Tällä muutoksella oletettavasti koitetaan kommunikoida paremmin kuluttajalle kuinka laajasta käsitteestä on kyse.

Viinikoulu: Kiinnostuitko luonnonmukaisista viineistä? Tiedätkö mitä eroa on luomu- ja biodynaamisilla viineillä? Mitä tarkoittavat paljon puhutut alkuviinit, joita myös natural- tai natuviineiksi tituleerataan? Entäpä reilu kauppa ja Alkon uusi EKO-merkki? Lue Viinipostin artikkeli aiheesta!

Kotitasting: Kutsu ystävät koolle ja viettäkää hauska ilta viinitastingin merkeissä. Viinipostin huhtikuun teemana on luonnonmukaisuus, minkä vuoksi valitsimme sinulle neljä viiniä maisteltavaksi. Viininmaistelua ja erityisesti arviointia helpottamaan olemme kehittäneet tulostettavan tasting-alustan. Sinun tehtäväksesi jää vain ystävien kutsuminen koolle. Lue vinkit täältä!

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram