Lautasella

Lautasella

Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia ja innovatiivisia reseptejä, jotka helpottavat niin arkea kuin juhlaan valmistautumista. Olipa kyseessä sitten alkupalat, pääruoat, pikkusuolaiset tai herkulliset jälkiruoat, Viinipostin reseptiarkisto tarjoaa inspiraatiota ja vinkkejä jokaiseen tilaisuuteen. Reseptien yhteydestä löydät myös ammattilaisten viinisuositukset.

Äyriäisruoat

Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia äyriäisreseptejä, jotka tuovat meren antimet keittiöösi uudella ja jännittävällä tavalla. Kokkaat sitten alkupaloja, pääruokia tai jotain naposteltavaa alkujuoman kylkeen, äyriäisreseptimme tarjoavat inspiraatiota ja vinkkejä jokaiseen tilaisuuteen. Kokeile esimerkiksi herkullista sinisimpukkapastaa tai kesällä grillissä tiriseviä jättikatkarapuja. Tutustu alta resepteihimme ja niille valittuihin viineihin!

Pasta Cozze eli sinisimpukkapasta resepti à la Locanda Scappi Tällä reseptillä valmistuu Helsingin parhaan pastaravintolan pasta cozze eli sinisimpukkapasta! Katajanokalla sijaitseva Locanda Scappi tunnetaan Helsingin ehdottomasti parhaana pastaravintolana. Eikä ihme, onhan ravintolan takana joukko Italiasta asti Suomeen saapuneita keittiömestareita! Locanda...
Jatka lukemista
Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa kolme hauskaa tapas-reseptiä loppuvuoden kekkereihin! Frittikatkaravut sitruunamajoneesilla, lohi-appelsiinitartar leipästen kera ja mustekalatapakset ovat juuri sitä uutta twistiä alkupalatarjoiluihin mitä olet etsinyt 😉 Tutustu Marin taivaallisen herkulliseen Jotain Maukasta -blogiin Frittijättikatkaravut Kuori jättikatkaravut niin,...
Jatka lukemista
Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka valmistuu hitiksi nousseet mätisipsit sekä guacamolesipsit! Mätisipsit on helppo tarjoiltava alkumaljojen yhteydessä, ja miksei myös väliruokana tai muuten vaan naposteluna hyvän juoman keralla. Guacamoleperunalastut puolestaan ovat varma valinta; tämä herkku valmistuu näppärästi...
Jatka lukemista
Mari Moilanen vinkkaa kuinka grillatut jättikatkaravut valmistetaan! Grillatut jättikatkaravut ja merenelävät nauttivat tyylikkään raikashapokkaasta viinistä, kuten australialaisesta Plan B Sauvignon Blancista! Lue viinistä lisää reseptin alta. Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua noin puolen...
Jatka lukemista
Meri-Tuuli Väntsin petisco resepti on ihastuttavan helppo! Se valmistuu tuossa tuokiossa ja seuraan valitaan portugalilainen valkoviini Ribeiro Santo Encruzado! "Portugalilaiset ovat herkkusuita, hyvän viinin ystäviä ja sosiaalisia nautiskelijoita. Ruoka ja viini en tehty jaettavaksi ja sikäläinen tapa on nerokas: petiscot ovat...
Jatka lukemista