Lautasella

Riistaruoat

Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia riistareseptejä. Riistaa ei tarvitse kokata vain klassisina riista-aikoina, vaan se taipuu vuodenympäri tarjoiltavaksi herkuksi. Kesällä riistasta valmistuu esimerkiksi peuranjauhelihalliset burgerit kun taas syksyllä riista taipuu kauniista muun muassa peurapadaksi. Viinipostin asiantuntijat tietävät myös, mitkä viinit sopivat parhaiten riistaruokien kanssa, kurkkaa viinit täältä.

Peurapata on mitä oivallisin kylmien kelien resepti Näin valmistuu syksyn lämmittävin ja riistaisin peurapata à la Mari Moilanen: Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Pese ja kuori porkkanat, leikkaa paloiksi. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Pese purjo ja siivuta valkoinen osa. Freesaa...
Jatka lukemista
Ruokatoimittaja Mari Moilasen burgeriresepti karamellisoidulla BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla on tämän kesän hitti! Mutta entäs mikä viini hampurilaisten kanssa toimii? Kaveriksi burgerille kannattaa Alkosta napata aussipunkku Plan B Shiraz. Psst! Jos haluat tuunata burgeria kokeile tavallisen naudan jauhelihan tilalla peuranjauhelihaa....
Jatka lukemista
Ohje Valmista kastike. Pilko keittojuurekset ja salottisipulit reiluiksi lohkoiksi. Freesaa vihanneksia oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää viini, kirsikat ja mausteet ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen, kunnes määrä on puolittunut. Siivilöi, painele mehut kirsikoista siivilän läpi ja kaada kastike takaisin kattilaan....
Jatka lukemista
Olemme listanneet sinulle alkupalat kuohuviinin kanssa, ole hyvä! Yrttiset pororullat Voitele rieskat kevyesti tuorejuustolla, huolella reunoille asti. Levitä päälle suikaloitu poro ja revittyä salaattia. Kääri rieska tiukalle rullalle kääretortun tapaan. Sivele rulla kauttaaltaan juustolla. Hienonna yrtit ja levitä seos leivinpaperille....
Jatka lukemista
Hämäränhyssyn herkkuhetkiin - Kolmen juuston piiras Iltojen hämärtyessä mieli halajaa takkatulen loisteeseen ja punaviinilasin ääreen. Täyteläisen amaronelasillisen kylkeen sopii suussa sulavan juustoinen italialaispiiras, joka saa suomisärmää porosalaatista – mikä makupari! MITTAA kulhoon pohjataikinan jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu...
Jatka lukemista