Ainekset

neljä annosta

gluteeniton

4  (á 200 g) naudan entrecôte -pihviä

Ruskistamiseen

öljyä/voita

Pestomarinadi

1/2 dl neitsytoliiviöljyä

1 rkl sitruunapestoa (tai tavallista pestoa ja 1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori)

1 tl sormisuolaa

1/8 tl vastarouhittua mustapippuria

1 rkl punaista balsamicoa

Kuorrutus

2 palloa ( á 125/200 g) mozzarellaa

3-4 tomaattia

2 tl kaprista

rouhittua mustapippuria

tuoretta basilikaa

Ohjeet

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Näin ne kypsyvät tasaisemmin, eikä pannu jäähdy liiaksi.
  2. Sekoita keskenään marinadin ainekset.
  3. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja halutessasi nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun öljy väreilee sen pinnalla tai voi on hieman ruskistunut. Aseta pihvit pannulle ja anna niiden paistua rauhassa toiselta puoleltaan. Kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepilkkuja, käännä pihvit. Ota nopeasti paistoväri myös pihvin toiselle pinnalle.
  4. Pane pihvit suoraan pannulta pestomarinadiin ja kääntele niitä niin, että marinadi leviää joka puolelle lihaa. Anna lihan maustua marinadissa 1-2 tuntia.
  5. Nosta pihvit marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
  6. Viipaloi mozzarella-juusto ja tomaatit. Asettele viipaleet vuorotellen pihvien päälle. Rouhaise päälle pari kierrosta mustapippuria. Ripottele jokaiselle pihville 1/2 tl kapriksia. Tähän asti voit tehdä pihvit hyvissä ajoin etukäteen.
  7. Kypsennä pihvejä 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 10-15 minuuttia. 10 minuutin kypsennyksellä pihvi on sisältä vielä punertava. Ripottele pihvien päälle tuoretta, silputtua basilikaa ja hieman hyvää oliiviöljyä.
  8. Tarjoa pihvit vihersalaatin ja Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo -punaviinin kanssa.

Tulosta resepti mukaasi täältä!

Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo viittaa tarhan vulkaaniseen maaperään. Tässä vivahteikkaassa yrttisessä viinissä onkin myös hienoa ”soraisuutta”. Sen hyvät hapot sekä ryhdikäs tanniinisuus tekevät siitä erinomaisen riistaviinin, joka sopii myös yrttisille liharuoille!

Tumma rubiininpunainen viini tuoksuu mehevän kirsikkaiselle, mustaherukkaiselle, yrteille, suklaalle ja rustiikkisesti maanläheiselle. Suussa kuiva, rehevä, ryhdikkään hapokas, keskitäyteläinen, keskitanniininen. Jälkimaku tyylikkään nahkainen.

12,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram