Ainekset

600 g flank steakia eli naudan kuvetta

öljyä ja voita

400–500 g vihreitä papuja

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

noin 100 g suppilovahveroita tai siitakesieniä

½ dl oliiviöljyä

½ dl hoisin-kastiketta

suolaa

mustapippuria

tuoretta timjamia

Ohjeet

4 annosta

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla.
  2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista lihan pinta kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa herkullisen ruskeaksi. Nosta liha uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Ota liha uunista ja anna levätä tiiviissä foliokääreessä.
  3. Keitä puhdistettuja papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
  4. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne ensin öljyssä pannussa tai vokissa. Lisää puhdistetut sienet ja anna hautua hetki. Sekoita mukaan hoisin-kastike ja valutetut pavut. Kuumenna pavut kastikkeessa.
  5. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa papujen kera. Suolaa ja pippuroi annos makusi mukaan. Koristele ruoka timjamilla.

Vinkki!

Liha-annoksen kanssa maistuu argentiinalainen Pascual Tosso Cabernet Sauvignon -punaviini.

Pascual Tosso Cabernet Sauvignon

Argentiina on suurien tunteiden ja makunautintojen maa. Sieltä on myös kotoisin Pasqual Toso Cabernet Sauvignon, joka on täydellinen kumppani punaiselle lihalle. Kutsu ystävät koolle, niin täydellisen illan ainesosat ovat koossa. Taustamusiikiksi? Sielukasta tangoa, mi amigo!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram