Ainekset

4 hengelle

400 g jättikatkarapuja

Marinadi:

¾ dl (sitruuna)oliiviöljyä

1-2 rkl sitruunanmehua

1 tl sormisuolaa

1 ½ tl chilihiutaleita

3 pienittyä valkosipulinkynttä

Chilimajoneesi:

1 dl majoneesia

1 tl gochujang-chilitahnaa

Lisäksi lehtipersiljaa, ruohosipulia, sitruunanlohkoja

Ohjeet

Jotain maukasta -blogistaan tunnettu Mari Moilanen vinkkaa kuinka grillatut jättikatkaravut valmistetaan! Kokeile reseptiä australialaisen Plan B! Sauvginon Blanc viinin kera, ah miten kesäistä!

  1. Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua noin puolen tunnin ajan.
  2. Sekoita chilimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Grillaa jättikatkaravut grillissä, n. 2, 5 minuuttia per puoli marinadilla valellen. Nosta ravut tarjoiluastiaan ja koristele lehtipersilja ja ruohosipulisilpulla. Tarjoa lisäksi chilimajoneesia ja rapeaa leipää.

Vinkki: Varo rapujen ylikypsentämistä. Ravut ovat kypsiä kun ravunlihan väri muuttuu läpinäkyvästä vaaleaksi ja kuori punertuu.

Testaa myös Marin burgerireseptiä BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla!

Resepti ja kuvat: Mari Moilanen

Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta. Innovatiivinen ja nuorekas Plan B! -viinitalo pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Australia

12,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram