Ainekset

Valmistusaika 40 minuuttia

Annoksia 4

 

Ainesosat

800 g härän sisäfileen keskiosaa leikattuna 4 annospalaan
2 rkl voita + 2 rkl oliiviöljyä
1 dl vehnäjauhoja
4 dl punaviiniä (suosittelemme käyttämään jotain kuukauden viinisuosituksistamme)
1 rkl vasikkafondueta
1 ripaus sokeria
Merisuolaa ja mustapippuria
Timjamia koristeeksi

 

Röstiperunat

8 keskisuurta jauhoista perunaa, kuorittuna ja raastettuna
2 rkl voita + 2 rkl oliiviöljyä
Merisuolaa

 

Balsamicotomaatit

250 g cocktail- tai kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
Merisuolaa ja mustapippuria

 

 

Ohjeet

Mehevä sisäfileepihvi maistuu talven pakkasilla. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Sen paras osa on keskellä, josta saadaan mehukkaimmat ja paksuimmat pihvit.

Panosta hyvään tuoreeseen lihaan, jotta pihvi ja viinikastike pääsevät oikeuksiinsa. Valitse viinikastikkeeseen täyteläinen, mausteinen punaviini esimerkiksi kuukauden viinisuosituksistamme. Parhaiten aromit kohtaavat lautasella ja lasissa, kun käytät molemmissa samaa viiniä.

Tarjoile härän sisäfileepihvi ihanan rapeiden röstiperunoiden ja balsamicotomaattien kera.

 

Ohjeet

  1. Kuumenna voi ja öljy isolla pannulla
  2. Ruskista pihvejä 2-3 minuutin ajan niin, että ne saavat kauniin värin pintaansa. Mausta pihvit hyvin suolalla ja pippurilla
  3. Ota pihvit pannulta ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Nosta pihvit takaisin pannulle ja ruskista niitä noin minuutin ajan
  4. Lisää joukkoon viini sekä vasikkafondue ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia riippuen lihan paksuudesta sekä kuinka kypsän pihvin haluat. Ota pihvit pois pannulta ja pidä ne lämpiminä.
  5. Anna pihvien vetäytyä sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen. Keitä kastike kasaan niin, että sitä on jäljellä noin 2/3 osaa. Siivilöi kastike ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria
  6. Tarjoile liha punaviinikastikkeen, röstiperunoiden sekä balsamicotomaattien kanssa

 

Röstiperuna

  1. Purista raastetuista perunoista kaikki neste pois
  2. Jaa perunaraaste noin 10-12 kasaan ja muotoile niistä noin sentin paksuisia pihvejä.
  3. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista röstiperunoita keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes väri on kauniin kullanruskea. Mausta suolalla.

 

Balsamicotomaatit

  1. Kuumenna öljy pannulla ja paista tomaatteja kunnes ne saavat hiukan väriä.
  2. Kaada tomaattien päälle balsamicokastiketta ja sekoita hyvin
  3. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin

 

 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram