Vuohenjuusto-lohipiirakka

vuohenjuusto-lohipiirakka
Ainekset

8 annosta

Vuoan halkaisija 24 cm

Pohja

150 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sämpyläjauhoja

1/2 tl suolaa

1/2 dl kylmää vettä

tai

1 valmis piirakkapohja (pakaste)

Täyte

150 g kylmäsavu- tai graavilohta

2 kevätsipulia

50 g babypinaattia tai nokkosta

100 g chèvre-vuohenjuustoa

2 dl juustoraastetta (emmental)

3 kananmunaa

3 dl täysmaitoa tai kermaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

Kotilieden Himahella-blogista tunnettun Tiina Rantasen takuuvarma vuohenjuusto-lohipiirakka!

Ohjeet

  1. Sekoita pehmeä voi, suola ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja sen reunoille. Pistele pohja.
  2. Suikaloi lohi ja silppua kevätsipulit. Viipaloi tai kuutioi vuohenjuusto.
  3. Pane piirakkapohjalle ensin puolet juustoraasteesta ja sen päälle kerroksittain kevätsipulia, lohta, pinaattia ja vuohenjuustoa.
  4. Sekoita keskenään maito, munat ja mustapippuri. Kaada munamaito piirakalle. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan päälle.
  5. Paista piirakkaa 200- asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja piirakka kullanruskea.

Testaa myös klassisen Västerbotten piirakan ohjetta!

Suositukset

Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta!

Innovatiivinen ja nuorekas Plan B! -viinitalo pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Maultaan kuiva, raikkaan sitruksisen hapokas ja maukkaan yrttinen trooppishedelmäisellä lisäyksellä. Keskitäyteläinen kokonaisuus ei ujostele olemuksellaan, vaan komppaa mainiosti niin paistetut kalat voikastikkeessa kuin yrttiset kasvispaistoksetkin.


Australia 14,68€