Ohjeet
Kotilieden Himahella-blogista tunnettun Tiina Rantasen takuuvarma vuohenjuusto-lohipiirakka! Piirakan kaveriksi valikoitui australialainen Plan B Sauvignon Blanc -valkoviinin, lue viinistä lisää alta!
- Sekoita pehmeä voi, suola ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja sen reunoille. Pistele pohja.
- Suikaloi lohi ja silppua kevätsipulit. Viipaloi tai kuutioi vuohenjuusto.
- Pane piirakkapohjalle ensin puolet juustoraasteesta ja sen päälle kerroksittain kevätsipulia, lohta, pinaattia ja vuohenjuustoa.
- Sekoita keskenään maito, munat ja mustapippuri. Kaada munamaito piirakalle. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 200- asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja piirakka kullanruskea.
- Tarjoa piirakka haaleana Plan B Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.
Pistä testiin myös Tv-Kokki Meri-Tuuli Väntsin naposteluherkku: Valkosipulirapupannu!