Luumuinen Tarte Tatin

tarte tatin
Taikina

100 g kylmää voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tomusokeria

1 pieni muna

tai

400 g valmista murotaikinaa

Täyte

100 g voita

2 dl sokeria

500 g tuoreita luumuja

1 tl piparkakkumaustetta

1/2 dl konjakkia

Konjakkikermavaahto

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

2 rkl konjakkia

Ohje:
  1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin luumujen valmistamisen ajaksi. Voit myös käyttää valmista murotaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese ja puolita luumut, poista kivet. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos. Lisää sokeriseoksen joukkoon piparkakkumauste ja konjakki. Asettele luumujen puolikkaat kauniisti pannulle ja jatka kypsentämistä viisi minuuttia.
  3. Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25 minuuttia.
  4. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.
  5. Tarjoa torttu konjakilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Resepti on Tiina Rantasen Himahella -blogin tarjontaa.

Kurkkaa lisää Himahellan reseptejä!

Suositukset

Harvey's Bristol Cream

Harvey's Bristol Cream

Makean ylellinen sherry, jota britit rakastavat jälkiruokana tai sen seuralaisena. Säilyy avattuna pitkään ja sopii monenlaiseen herkkuhetkeen, vaikkapa jäätelön kanssa!

Espanja 20,98€