Ainekset

Yksi pellillinen

2 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
4 dl durumvehnäjauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa (5,5g)
50 g lehtikaalia
1,5 dl ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
2 dl pizzajuustoraastetta
8 miniluumutomaattia
parmankinkkua
mustapippuria
basilikaa

Ohjeet

Sekoita öljy ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.

Poista lehtikaalista paksut ruodit ja revi kaali paloiksi. Kiehauta pikaisesti vedessä, kunnes kaali pehmenee. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.

Kauli taikina pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, parmankinkku, lehtikaalipalat ja puolitetut tomaatit. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Viinisuositus: Casillero del Diablo Chardonnay

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.