Ohjeet
Meri-Tuuli Väntsin petisco resepti on ihastuttavan helppo! Se valmistuu tuossa tuokiossa ja seuraan valitaan portugalilainen valkoviini Ribeiro Santo Encruzado!
“Portugalilaiset ovat herkkusuita, hyvän viinin ystäviä ja sosiaalisia nautiskelijoita. Ruoka ja viini en tehty jaettavaksi ja sikäläinen tapa on nerokas: petiscot ovat pieniä ruoka-annoksia joita tilataan pöytä täyteen. –On leikkeleitä, kuuluisia portugalilaisia juustoja, pikkelöityjä vihanneksia ja oliiveja, marinoitua mustekalaa, lämpimiä annoksia kuten simpukat, lihapadat ja erilaiset kroketit. Sivuun avataan pullo kylmää portugalilaista valkoviiniä ja lautasille jäävät liemet mopataan suihin leipäpaloilla.
Dãon alueelta tulevalle Ribeiro Santon Encruzadolle unelmamakuja ovat mausteiset äyriäis-petiscot, juustot ja rotevammat salaatit. Kokeile tätä helppoa ja hurmaavaa petiscoa: paista pannullinen rapuja valkosipulissa ja oliiviöljyssä ja korkkaa Ribeiro Santo Encruzado.” kertoo Meri-Tuuli Väntsi.
- Sulata katkaravut, mieluiten yön yli jääkaapissa taikka huuhtelemalla nopeasti siivilässä kuuman veden alla.
- Viipaloi valkosipulit ohuiksi lastuiksi.
- Kuumenna öljy pannussa. Purista katkaravuista ylimääräinen neste ja lisää ne väreilevän kuumaan öljyyn. Paista 2 minuuttia, lisää sitten valkosipulit ja jatka paistelua, kunnes valkosipulit pehmenevät, mutta eivät aivan ala ruskistumaan.
- Lisää viini ja kiehauta, keitä 2 minuuttia. Mausta ravut suolalla, chililastuilla ja mustapippurilla. Tarjoa kuumina leivän kanssa.
Testaa myös Meri-Tuulin lempeän tulista lihapataa kurpitsalla ja punaviiniglaseerattuja juureksia!