Pienet parsapiirakat

pienet parsapiirakat
Ainekset

 24 piirakkaa

300 g miniparsoja

oliiviöljyä paistamiseen

1 sitruunan kuori

1/2 sitruunanmehu

2 x 500 g isoa voitaikinalevyä

500 g ricotta

100 g parmesaania

mustapippuria myllystä

suolaa

1 kananmuna voiteluun

koristeluun versoja, esim. rucolan

Parsapiirakka maistuu keväältä

Kevään juhlissa kuten vappuna, äitienpäivänä ja valmistujaisissa kaivataan helppoja juhlatarjottavia kuohuviinin kera. Ruokatoimittaja Mari Moilasen parsapiirakat maistuvat keväisessä juhlanvietossa erinomaisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa!

  1. Pese parsat ja leikkaa puiset perät pois. Paista parsoja kuumalla pannulla oliiviöljyssä minuutin ajan. Purista päälle sitruunanmehu ja ripottele parsoille sitruunankuoriraaste. Leikkaa parsat kolmeen palaan.
  2. Raasta parmesaani hienoksi ja sekoita se ricottan joukkoon. Maista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kauli sulaneet voitaikinalevyt noin puolen sentin paksuisiksi. Ota pyörellä muotilla (halkaisija n. 8 cm) 12 kiekkoa kummastakin voitaikinalevystä. Pistele piirakkapohjat haarukalla.
  4. Levitä lusikallinen ricottatäytettä jokaiselle pohjalle, jätä hieman reunaa. Aseta kolme parsapalaa täytteen päälle. Voitele piirakoiden reunat.
  5. Paista piirakoita 225 asteisessa uunissa n. 15-18 minuutin ajan. Koristele rucolanversoilla.

Vinkki: jos käytät normaaliparsoja, leikkaa ne pystysuunnassa halki ennen paistamista.

Mari Moilanen on tunnettu ruokatoimittaja, joka pitää myös herkkusuiden lemppariblogia. Lue Marin reseptejä lisää @ Jotain maukasta -sivuilta!

Kokeile myös Kotilieden Himahella-blogista tunnetun Tiina Rantasen vuohenjuusto-lohipiirakkaa!

Kuohuviinejä ja samppanjoita parsapiirakoiden seuraan löydät puolestaan täältä