Ainekset

600 g maa-artisokkia
1 keltainen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
4 dl vettä
½ sitruunan mehu
4 siivua parmankinkkua
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Ohjeet

  1. Aloita parmankinkkusiivuista. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 150 asteisessa uunissa noin 5 – 10 min. Niistä pitäisi tulla rapeita muttei palaneita. Anna jäähtyä ja pieni palat hieman pienemmiksi.
  2. Kuori ja lohko maa-artisokat.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit sekä maa-artisokkapalat. Anna kuullottua hetki. Lisää kerma, maito, vesi ja sitruunamehu. Anna kiehua rauhallisesti  n 20 min.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele parmankinkkupaloilla.

Tulosta resepti mukaan täältä

Katso myös pyhäinpäivän menun pää– ja jälkiruoka.

Katso viinisuosituksemme täältä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.