Ribollita -kasviskeitto

ribollita keitto
Ainekset

5 annosta

300 g valkoisia papuja

(vettä ja laakerinlehti)

2 punasipulia

2-4 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

2 porkkanaa

2-3 lehtisellerin vartta

300 g mustakaalia (cavolo nero), lehti- tai savoijinkaalia

1/2 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja

7 dl kasvislientä

3-4 dl kuivahtaneen leivän paloja

3 rkl hyvää oliiviöljy

Ribollita keitto on toscanalainen kasvis-papukeitto.

Tämä Ribollita keitto -resepti on peräisin Marita Joutjärven Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana -keittokirjasta. Meistä Viinipostilaisita tämä on ihanan mehevä ja rustiikkinen kasviskeitto kylmiin päiviin, toivottavasti maistuu!

  1. Liota papuja yön yli vedessä. Vaida uusi vesi, lisää laakerinlehti ja keitä kypsiksi eli noin tunnin verran.
  2. Hienonna kuoritut sipulit ja pane kattilaan oliiviöljyyn kuullottumaan. Leikkaa kuoritut porkkanat pieniksi kuutioiksi, viipaloi lehtiselleri ja hienonna kaali. Lisää ne kattilaan ja anna hautua hiennonnettujen fenkolinsiementen, suolan ja pippurin kanssa noin 10 minuuttia.
  3. Lisää tomaatit, pavut ja kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia.
  4. Lisää mukaan leivänpalat, sekoittele vähän väliä, ettei leipä ota kiinni pohjaan, ja anna hautua vielä 15 minuuttia.
  5. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, lorauta mukaan öljy.

Oikotie: käytä kaupan valmiiksi keitettyjä papuja.

Ribollita keitto resepti: Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana, Marita Joutjärvi & Vittorio Giannini

Kuva: Satu Nyström

Mitä viiniä kasvikeiton kanssa kelpaisi nauttia? Kurkkaa vinkit täältä!

Lisää kasvisruokareseptejä löydät K-Ruoan monipuolisesta reseptipankista!