Ainekset

5 annosta

300 g valkoisia papuja

(vettä ja laakerinlehti)

2 punasipulia

2-4 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

2 porkkanaa

2-3 lehtisellerin vartta

300 g mustakaalia (cavolo nero), lehti- tai savoijinkaalia

1/2 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja

7 dl kasvislientä

3-4 dl kuivahtaneen leivän paloja

3 rkl hyvää oliiviöljy

Ohjeet

Ribollita keitto, toscanalainen kasvis-papukeitto, valmistuu näin:

Liota papuja yön yli vedessä. Vaida uusi vesi, lisää laakerinlehti ja keitä kypsiksi eli noin tunnin verran.

Hienonna kuoritut sipulit ja pane kattilaan oliiviöljyyn kuullottumaan. Leikkaa kuoritut porkkanat pieniksi kuutioiksi, viipaloi lehtiselleri ja hienonna kaali. Lisää ne kattilaan ja anna hautua hiennonnettujen fenkolinsiementen, suolan ja pippurin kanssa noin 10 minuuttia.

Lisää tomaatit, pavut ja kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia.

Lisää mukaan leivänpalat, sekoittele vähän väliä, ettei leipä ota kiinni pohjaan, ja anna hautua vielä 15 minuuttia.

Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, lorauta mukaan öljy.

Oikotie: käytä kaupan valmiiksi keitettyjä papuja.

Ribollita keitto resepti: Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana, Marita Joutjärvi & Vittorio Giannini

Kuva: Satu Nyström

Mitä viiniä kasvikeiton kanssa kelpaisi nauttia? Kurkkaa vinkit täältä!

Lisää kasvisruokareseptejä löydät K-Ruoan monipuolisesta reseptipankista!

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram