Ainekset

800 g kiinteitä, keskikokoisia perunoita, esim. Nicola

n. 7 dl rypsiöljyä

suolaa

Dippi

2 dl ranskankermaa

1 hienonnettu valkosipulin kynsi

2 rkl ketsuppia

1 rkl savupaprikajauhetta (makeaa)

ripaus suolaa

Blanc Pescador

 

Ohjeet

Meri-Tuulin Patatas Bravas ja savupaprikakastike

Pese perunat huolellisesti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 18 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Tee sillä välin dippi yhdistämällä kaikki ainekset. Laita dippi kylmään maustumaan.

Laita peruna leikkuulaudalle ja litistä varovasti kämmenellä leikkuulautaa vasten niin, että kuori antaa periksi ja peruna painuu noin 2 cm paksuksi lituskaksi. Revi isoimmat perunalistuskat muutamaan osaan.

Kaada rypsiöljyä paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan tai wokpannuun noin 4 cm syvyydeltä. Kuumenna öljy, se on valmista kun öljyyn tiputettu perunapala alkaa heti tirisemään öljyssä ja pysyy pinnalla. Friteeraa perunapalat muutama kerrallaan, noin 1 minuutti, käännä kesken paiston. Nosta reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan ja mausta suolalla.

Tarjoa lämpimät potut dipin kera.

Tv-kokki ja bloggaaja Meri-Tuuli Väntsin herkullinen Patatas Bravas -resepti vie sinut suoraan Costa Bravan tunnelmiin. Meri-Tuuli suosittelee dipin kanssa maistuvan naposteluruoan seuraan pirteän raikasta ja kevyen pirskahtelevaa Blanc Pescadoria.

 

 

Blanc Pescador

Blanc Pescador

Blanc Pescador on rento ja helposti lähestyttävä, hennon pirskahteleva valkoviini, kuin raikas tuulahdus välimereltä. Jos kävelet Katalonian rantakaduilla, törmäät Blanc Pescador -valkoviiniin miltei joka toisessa pöydässä – se onkin ollut yksi Espanjan myydyimpiä valkoviinejä jo vuosikymmenien ajan. Siitä huokuvat espanjalainen mutkattomuus ja lämpimät kesäillat. Paikallisten mukaan Blanc Pescador on “ikoninen osa välimerellistä ruokavaliota”! Tämä pirskahtelevan raikas valkoviini on helppo yhdistää mihin tahansa hyvään hetkeen; se ei vaadi ruokaa oheensa, mutta mukautuu hyvin salaattien, sushin, valkoisen kalan, merenelävien ja mausteisen ruoan ja tietysti tapasten seuraksi.

Blanc Pescador valmistetaan kolmesta cavalle tyypillisestä rypäleestä – Macabeosta, Parelladasta ja Xarellosta – ja se kuplii kevyesti luonnollisen käymisprosessin myötä. Kuiva ja keskihapokas viini tuoksuu viettelevästi päärynälle, hunajamelonille ja sitrushedelmille.

Nimi Blanc Pescador on katalaania ja tarkoittaa “kalastajan valkoista”. Kuten pullon etiketti kuvineen ja sydämineen kertoo, Blanc Pescador “rakastaa merta”. Tämä ei ole vain sanahelinää, vaan tuotemerkki tekee tiivistä yhteistyötä merensuojelujärjestö CRAMin kanssa meren uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja ympäristötietoisuuden lisäämiseksi. Sen takia se sopiikin meidän merta rakastavien suomalaisten ruokapöytään.

8,99 €/0.75l

Espanja

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram