Vuohenjuustoinen BBQ-lohi

Vuohenjuustoinen BBQ-lohi
Ainekset

laktoositon, gluteeniton

4 annosta

4 palaa ( à 200 g) lohta

2 tl sormisuolaa

4 rkl  ( noin 3/4 dl) grillikastiketta ( esim. Sweet Baby Ray´s Original BBQ )

200 g vuohenjuustoa

250 g terttukirsikkatomaatteja

Tiina Rantasen vuohenjuustoinen BBQ lohi valmistuu näin:

  1. Levitä jokaiselle kalapalalle hieman sormisuolaa ja reilu ruokalusikallinen grillikastiketta.
  2. Viipaloi vuohenjuusto neljään osaan eli noin 50 g pala/kalapala. Pane kalapalat ja terttukirsikkatomaatit grillialustalle.
  3. Pane lihalämpömittari paksuimpaan lohipalaan ja grillaa kunnes lihalämpömittari näyttää 42-55 astetta. Alemmassa lämpötilassa kala on juuri ja juuri kypsä, ylemmässä täysin kypsä, mutta yhä mehevä. Tämä vie aikaa noin 15 minuuttia.
  4. Jos haluat vuohenjuustoon kauniin rusketuksen, viimeistele ulkonäkö töhöttimellä. Voit myös valmistaa koko ruoan uunissa. Kypsennä lohta 225-asteessa noin 15 minuuttia ja käännä loppuvaiheessa uunin grillivastukset 250 asteeseen. Grillaa kunnes juusto saa väriä.
  5. Tarjoa BBQ-lohen kanssa keitettyjä uusia perunoita 

Kurkkaa myös Tiinan helpot perunapizzat ja makkaratäytteiset grillipaprikat täältä!

Kokeile myös Teemu Laurellin ahvennyyttejä & tillipestolla höystettyjä varhaisperunoita!

Resepti ja kuva: Tiina Rantanen