makea kuohuviini

Gancia Asti Dolce

Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini! Perinteikäs Piemonten makea kuohuviini, joka nousi Italian ylimpään laatuluokitukseen (DOCG) vuonna 1993. Juoma on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia.

Vaalean oljenkeltaisen runsaasti kuplivan viinin tuoksussa on eksottisia hedelmiä, sitruksisuutta, salviaa sekä rusinaa. Suussa makea, keskihapokas ja pehmeä, eloisat kuplat kantavat hyvin makeita hedelmiä sekä rusinaisuutta tehden kokonaisuudesta varsin harmonisen. Tarjoillaan hyvin viilennettynä (8-10 asetta).

Perinteisesti Asti nautitaan kevyen kuivakakun tai lehtitaikinaisten torttujen kanssa. Suomalaiset marjaherkut, kakut ja piiraat ovat erinomainen yhdistelmä; viini sallii herkätkin aromit, mutta sen kuplainen raikkaus kestää myös hieman hapokkaat mansikat. Viiniä tarjoillaan lisäksi vastaparina suolaiselle raakakinkulle ja koville, kypsytetyille voimakkaille juustoille.

Tilaa Gancia Asti 0,75l täältä!

Vinkki! Gancia Astia löytyy myös isommalle seurueelle magnumpullossa ja pienemmissä pulloissa 0,375l ja 0,2l!

 

makea kuohuviini

Italialaisen kuohuviinin isä

Harva tietää, että italialaisen kuohuviinin syntykoti on Gancian viinitila.

Vuonna 1850 Carlo Gancia palasi Ranskan Champagnesta kotikaupunkiinsa Canelliin. Sieltä saatujen oppien sekä oman visionsa pohjalta hän alkoi valmistaa paikallisista moscato-rypäleistä kuohuviiniä samppanjamenetelmällä – ensimmäisenä Italiassa.

 

 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram