Rapukausi alkaa heinäkuussa ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Punaposkisten kesäherkkujen aika on parhaimmillaan, kun elokuun kuutamot lupaavat erityistä lumoa rapukestien lisämausteeksi. Mutta mistä ravut juhliin kannattaa hankkia?

Me Viinipostilla halusimme vinkata lempi rapukauppamme! Suosituksia löytyy niin Tammisaaren, Turun, Espoon kuin Helsingin alueelta. Varaa siis kalenteristasi aikaa rapujuhlille ja tilaa ravut näistä suosituksista!

Kaipaatko vinkkejä rapujuhlien järjestelyihin? Miten ne ravut nyt valmistettiinkaan? Lue vinkit rapujuhliisi täältä!

Millainen viini sopii ravuille?

Klassisia rapuviinejä ovat sauvignon blanc- ja rieslingrypäleistä valmistetut viinit. Ranskan Sancerre- ja Pouilly-Fumé – viinit ovat parhaasta päästä. Ranskan Alsacen, Saksan ja Uuden maailman rieslingeistä löytyy mallikkaita rapuviinejä. Myös chardonnay – rypäleestä valmistettu raikas chablis on tunnetusti hyvä äyriäisviini, mutta saman rypäleen vahvasti tammitettuja versioita kannattaa välttää.

Viiniposti valitsi neljä parasta viiniä rapujuhlien juhlajuomiksi. Katso ne täältä!

Helsinki: Äyriäistukku

“Helsinkiläinen Äyriäistukku Frisch Haus Finland Oy toimittaa pakastetuoreet äyriäiset ja merenherkut ruokapöytääsi kylmiltä ja kirkkailta pohjoisilta meriltä, Välimeren lämmöstä ja Aasian eksoottisilta tropiikin vesiltä.” (Teksti: Äyriäistukku)

Yhteystiedot:

Espoo: Maxin kala

“Ravut tulevat Päijänteeltä ja ovat jo Espoossa ja muuallakin Etelä-Suomessa mainetta niittäneen Rapu-Pekan keittämiä. Pekka on tehnyt tätä hommaa kauan ja on kyllä niin hyvä, aito ja rakkaudella tehty liemi, että oksat pois. Ravut ovat reilun kokoisia ja ei tarvitse huolehtia, että saksia tms pitäisi erikseen noukkia ämpärin pohjalta, pidetään laatu priimana!” (Teksti: Maxin kala)

Yhteystiedot:

Turku/Helsinki: Rapukuningas

“Rapukuningas hallitsee täplärapujen tuotantoketjun alusta loppuun. Ravustamme ravut itse, valmistamme ne ja toimitamme asiakkaille. Näin pystymme takaamaan korkeimman mahdollisen laadun ja kontrolloimaan kaikki vaiheet tarkasti.” (Teksti: Rapukuningas)

Yhteystiedot:

 • Stålarminkatu 33, Turku
 • Jonas Karlsson, jonas@rapukuningas.fi
 • http://www.rapukuningas.fi/
 • Yhteydenotot puhelimitse (Puh. 045 625 4939):
  Arkipäivisin 06.00-22.00
  Lauantaisin 09.00-18.00
  Sunnuntaisin 12.00-20.00, ainoastaan kiireelliset asiat.
 • HUOM! Turku: Rapujen nouto Turussa osoitteesta Stålarminkatu 33, Liha & Herkku. Ravut noudettavissa sovittuna päivänä, kaupan aukioloaikojen puitteissa. Rapukuningas hoitaa laskutuksen, jonka jälkeen voit noutaa ravut liikkeestä. Nouto mahdollinen myös Kakskerrasta, erikseen sovittuna.
 • HUOM! Helsinki: Kuljetamme ravustuskaudella raputilaukset joka perjantai edullisesti Helsinkiin. Tällöin rahdin hinta on Matkahuoltoa huomattavasti halvempi ja tilaaja voi noutaa ravut oman aikataulunsa mukaan. Rapukuninkaan rahdin hinta Helsinkiin 10€ / tilaus.
  Rapujen nouto-osoite muuttunut 100m päähän vanhasta noutopisteestä, saman kauppiaan kokoluokkaa suurempaan kauppaan.
  Rapujen nouto Helsingissä osoitteesta Eino Leinon katu 7, K-Market Topeliuksenkatu (Töölön kirjastoa vastapäätä). Rapukuningas hoitaa laskutuksen, jonka jälkeen voit noutaa ravut kaupasta.
 • Facebook

Tammisaari/Hanko: Jannes

Yhteystiedot:

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram