Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Empordàn viinialueeseen ja Pereladan viineihin tiistaina 17.5.2017 klo 18.30 alkaen Finlaysonin palatsiin.

Empordàn ainutlaatuinen ja vielä melko tuntematon Pohjois-Espanjan viinialue sijaitsee Pyreneiden ja Välimeren välissä, mikä tarjoaa sille erityisen suojatun kasvuympäristön.  Sen maaperä on kerrostunutta ja sisältää useita eri maalajeja. Alue tuottaa täyteläisiä ja monikerroksisia punaviinejä, jotka omaavat hienostuneen rakenteen ja vivahteita ympärillä kasvavista Välimeren yrteistä. Alue on tunnettu myös paikallisesta Garnacha-rypäleestä valmistetusta makeasta ja suloisen pehmeästä jälkiruokaviinisitä, Garnatxa de L´Empordàsta.

Perelada on alueen yksi vanhimmista ja tunnetuimmista tuottajista. Castillo Pereladan kirjaston vanhat dokumentit todistavat, että viiniä on valmistettu Pereladan linnan liepeillä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja tilukset vuonna 1923 tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänään viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Només Garnacha Blanca

5 Fincas Riserva 203

Finca Malaveina 2011

Finca Espolla 2008

Garnatxa de l´Empordá

Lisäksi esittelyssä myös Pereladan uudistuneet Cavat!

 

Aika: 17.5.2017 klo 18.30

Paikka: Finlaysonin Palatsi, Kuninkaankatu 1, Tampere

Hinta: 15 € / henkilö.

Ilmoittaudu viinitastingiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@viiniposti.fi. Huom. paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti. Ilmoittautumiset 13.5 mennessä

 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.