VIINILLE -tapahtuma Hietalahden kauppahallissa perjantaina 13.10.2017 klo  16:30-21.30

Wine & Food

Syksyinen afterwork tapahtuma Hietalahden kauppahallin nostalgisessa miljöössä tuo yhteen viinin ja hyvän ruoan ystävät. Tapahtumassa pääset maistelemaan useiden eri viinituottajien ja -talojen viinejä sekä yhdistelemään niitä kauppahallin ruokapisteiden maisteluannoksiin. Paikalla on viinejä mm. Italiasta, Espanjasta, Ranskasta sekä Chilestä. Tapahtumassa voit kierrellä eri pisteillä maistelemassa maailman makuja. Valitse siis maisteluannos ja etsi sille sopiva viini. Viinin ja ruoan voit nauttia anniskelualueella (katso anniskelualeet alla olevasta kartasta).

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Maisteluannokset ovat 2,50 € – 5 € ja viiniannokset (8cl) 3,50 € – 10 €. Pisteissä on myös korttimaksumahdollisuus. Varaathan käteistä 2 € vaatesäilytystä varten. Lasipantti on 3 € ja lasin voit myös halutessasi lunastaa itsellesi 3 € hintaan (Lehmann Excellence 39).

Kerää kaveriporukka tai työporukka kasaan ja osallistu syksyn maukkaimpaan afterworkiin!

Kuvan viinit ja viinitalot ovat mukana Viinille tapahtumassa

Tapahtumassa on mukana Hietalahden kauppahallin kaikki ravintolat. Muutama esimerkki alla:

Le Marché

Le Marhéssa herkutellaan vitello tonnatolla. Se on keitettyä, ohuiksi siivuiksi viipaloitua vasikanpaistia, joka kruunataan majoneesipohjaisella tonnikalakastikkeella. Vitello tonnaton klassisen maun täydentää kevyen karpaloinen ja keskitanniininen Tommasi Valpolicella tai Livon Friulano, joka on miellyttävän kuiva ja samalla hyvin kypsän hedelmäinen valkoviini.

Ranskalaista tunnelmaa pursuavassa ravintolassa on tarjolla myös vahva makuelämys “endiivi & co”. Tässä persoonallisessa annoksessa yhdistyy kirpsakan karvas endiivi ja hapokas sinihomejuusto. Erikoiselta kuulostava kaksikko sopii täydellisesti yhteen, kun mehukkaat endiivin lehdet tasapainottavat voimakasta juustoa. Makunautinnon kruunaa rapeat saksanpähkinät. Omaperäinen ruoka pääsee täyteen loistoonsa keskitäyteläisen tai täyteläisen punaviinin kanssa. Parhaiten siinä onnistuu Chateau de Seguin, Sauvignon de Seguin AC Bordeaux Supérieur sekä Borgo Salcetino Lucarello Riserva Chianti Classico

Super Bowl

Terveellisiin ja ravitseviin kulhoruokiin keskittyvä Ravintola Super Bowl on mukana Viinille-tapahtumassa erikoisannoksin. Hietalahden kauppahallin keskiosassa sijaitsevassa ravintolassa on tarjolla kolme erilaista ja edullista (5€) minibowl-vaihtoehtoa.

Kevyeen vegeannokseen suosittelemme chileläistä Novas -rieslingiä. Viinin pirteän maun salaisuutena on sitruksien ja eksoottisten hedelmien aromit, jotka tuovat kasvisruoan parhaat puolet esiin.

Superbowlin kana-annokseen sen sijaan sopii täydellisesti espanjalainen El Coto Crianza. Keskitäyteläinen, marjainen ja varsin nuorekas punaviini on helposti lähestyttävä ja se täydentää salaattipohjaista ruokaa erinomaisesti.

Kalavaihtoehdon rinnalle kannattaa ehdottomasti valita italialainen Zenato Lugana. Kuiva ja keskitäyteläinen valkoviini on loistava kala- ja äyriäisruokien kruunaaja.

Kamalig

Hietalahden kauppahallin on muuten Helsingin ainoa filippiiniläinen ravintola. Itse asiassa Kamalig Helsinki on ilmeisesti ensimmäinen vain filippiiniläiseen ruokaan erikoistunut ravintola pääkaupungissamme. Monille on varmasti piirtynyt vahva mielikuva esimerkiksi kiinalaisesta ruoasta, mutta filippiiniläisen keittiön herkut ovat valtaosalle vielä tuntemattomia.

Filippiinien monivivahteinen historia maistuu paikallisessa ruoassa esimerkiksi siten, että siinä on paljon espanjalaisia vaikutteita. Yli 7000 saaresta muodostuvan valtion ruokakulttuuri on ammentanut myös naapurimaista ja sitä kautta filippiiniläisestä keittiöstä on muodostunut kiehtovan kirjava. Se näkyy myös Viinille -tapahtumassa, johon Kamalig on valmistanut kolme hyvin erilaista annosta.

Mushroom Sisigin rinnalle sopii täydellisesti erittäin kuiva Tommasi Perla Apassionato Brut -viini. Filippiiniläisittäin grillattu possu eli Flamed Tocino pääsee oikeuksiinsa punaviinin siivittämänä. Viinipostin asiantuntijat suosittelevat Bonterra Zinfandel ja Zenato Alanera Rosso Veronese -nimisiä viinejä.

Kamaligin kolmas ruokavaihtoehto on Chicken Chicharones, joka on friteerattua kanaa. Se on maultaan aivan eri luokkaa kun tyypilliset friteeratut kanaruoat, sillä liha marinoidaan sipulin, valkosipulin, oreganon, etikan ja sitruunamehun seoksessa. Täyteläisen sekoituksen kylkeen sopii kevyt Emiliana Novas Gran Reserva Riesling.

Fat Ramen

Ramen, tuo japanilainen nuudeliruoka on kasvattanut suosiotaan Helsingissä hurjasti. Yksi tärkeimmistä syistä alati kasvavalle ramen-huumalle on Hietalahden kauppahallin Fat Ramen. Kaupungin ensimmäinen ainoastaan rameniin erikoistunut ravintola osallistuu Viinille-tapahtumaan kahdella erikoisannoksella.

Öljyssä kypsennetyt silakkatempurat ovat helposti naposteltavia suupaloja, jotka tarjoillaan levämajoneesin kera. Annoksen merelliseen tunnelmaan sopii täydellisesti luomusertifioitu Novas Gran Reserva Riesling.

Lihattoman lokakuun herkku on sen sijaan ramen, jonka täyteläisen maun salaisuus piilee sen aineksissa: mustajuuri, miso ja speltti. Tämän mehevän annoksen partneriksi suositellaan ehdottomasti Viña Maipo Pinot Noir -punaviiniä, jonka keveys tasapainottaa mukavasti.

Fat Ramen järjestää muuten joka perjantai suosittua Fatty Friday -tapahtumaa. Kannattaa ehdottomasti käydä joskus piipahtamassa!

Say Cheese & Co.

Mikä muka voisi olla klassisempi kaksikko kuin juusto & viini?

Periaatteessa juuston ja viinin yhdistäminen on yksinkertaista: ostat suosikkijuustoasi ja kaadat lasillisen mieleistäsi viiniä.

Käytännössä tilanne on kuitenkin toinen. Kaikki viinit eivät nimittäin pääse täysin oikeuksiinsa juuston seurassa, sillä voimakas juusto saattaa jyrätä viinin vivahteet alleen. 
Viinejä ja juustoja yhdistää se, että niitä kannattaa lähestyä ominaisuuksien kautta. Erinomaisia yhdistelmiä syntyy, kun poimitaan tasavahvoja pareja. Kevyen viinin pariksi kannattaa valita mietoja juustoja. Sen sijaan voimakkaasti maistuvan viinin kanssa sopii vahva-aromiset juustot.

Hietalahden kauppahallin Say Cheese & Co. – Helsinki on juustojen erikoisliike ja Viinille -tapahtuman ehdottomia tähtiä. Juustovalikoima on niin monipuolinen, että jokaiselle löytyy hurmaava vaihtoehto. Viinipostin asiantuntijat ovat testailleet eri vaihtoehtoja ja löytäneet loistavasti toimivat yhdistelmät. Ne löytyvät listattuna hieman alempaa.

Say Cheesessä on tarjolla myös viiden euron hintainen herkkulautanen (5€), joka rakentuu lajitelmasta juustoja ja lihoja. Huolella ja rakkaudella valitut maut vaativat vierelleen arvoisensa viinin ja sellainen on ehdottomasti Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino.

Herkkulautasen jälkeen kannattaa kokeilla suussasulavia (ja käsittämättömän hyviä) Pastel de Nata -leivoksia (3€). Pastel de Nata on muuten Portugalin epävirallinen kansallisleivos ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen herkkupala. Vaniljakreemillä täytetty kuppimainen leivos yhdistettynä Graham’s Tawny portviiniin on pala taivasta.

Koska Say Cheese:n tarjonta on niin monipuolinen, niin tässä alla on vain listattuna juustot ja Viinipostin asiantuntijoiden suosittelemat viinit.

Camembert de Normandie, Brie de Meaux ja Morbier kannattaa yhdistää Domaines Schlumberger Princes Abbés Pinot Gris -viiniin.

Gorgonzolan pariksi suositellaan ehdottomasti Graham´s LBV Portviiniä!

Say Cheesen erittäin kermainen lehmän-, vuohen- ja lampaanjuuston sekoitus Keski-Portugalista sekä puolipehmeä ja kermainen Guarda-juusto (lehmänmaito, 6kk) soveltuvat Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering -viinin pariksi.

Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino -viini tuo sen sijaan voimakasmakuisten Seia (lampaanmaito, 12kk) ja Azores (12kk) -juustojen parhaat puolet esiin.

Robert’s Coffee

Näin viikko ennen tapahtumaa on hyvä paljastaa pieni yllätys.

Ensi perjantaina Robert’s Coffee Hietalahden kauppahalli onkin pop-up-henkinen Kupliva Baari!

Tunnelmallisesta kahvilasta rakentuu intiimi kuplivien juomien koti, kun tarjolla on hyvin laaja valikoima erilaisia kuohuvia. Viinille -tapahtumaa varten kehitettiin erityinen “Kuohuva Tasting Set” (16€), johon kuuluu kaksi kuohuviiniä ja Charles Heidsieck -samppanja.

Lisäksi Robert’s Coffee / Kupliva Baarin herkkulistalta löytyy vadelma-suklaa-parfait’n lisäksi juustolautasia ja tiramisukakkua.

Tokyo Street

Japanilaisiin herkkuihin erikoistunut Tokyo Street hemmottelee Viinille -tapahtumassa perinteisellä nagasakilaisella ruoalla. Annokseen tulee reilu satsi paistettuja nuudeleita ja kanaa mausteisessa vihanneskastikkeessa.

Klassikkoannoksen kaveriksi sopii punaviini. Kevyt ja pehmeä chileläinen Vina Maipo Pinot Noir on oikein oivallinen valinta. Yhtä mainosti Tokyo Streetin legendaarisen kanaruoan rinnalla toimii italialainen Donnafugata Sherazade.

Tokyo Street on esimerkki ravintolasta, jolla ei tässä tapahtumassa ole omaa anniskelualuetta. Ruoka-annoksen kanssa saa vapaasti liikkua alueelle, jossa anniskelu on sallittua ja nauttia loistavasta ruoasta erinomaisen viinin kera. Katso oheinen kartta, niin et pääse vahingossakaan eksymään

Erinomainen ruoka ja loistavat viinit tarvitsevat rinnalleen mahtavaa musiikkia

Viinille-tapahtumassa musiikkipuoli on takuuvarmasti kunnossa, sillä levysoittimien taakse astuu Rony Rex!

Houseen erikoistunut helsinkiläinen DJ on julkaissut myös omaa musiikkia ja saanut kivasti huomiota ulkomailla asti. Isoilla festarilavoillakin esiintynyt Rony Rex soittelee Hietalahden kauppahallissa leppoisan tyylikkäitä biisejä, jotka sopivat sekä hengailuun että jammailuun.

 

VIINILLE -tapahtuman Facebook sivulta saat ensimmäisten joukossa päivitykset tapahtumaan liittyen. Tästä pääset tapahtuman sivulle. Pysy kuulolla!

 

 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram