Kesä on nurkan takana ja roseeviinit pääsevät yhä useamman viininystävän ostoskoriin. Oletko miettinyt mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin ja miten roseeviinin valmistus menee? Viiniposti selvitti onko viinin värin takana vaaleanpunaiset rypäleet vai jotain muuta.

Roseeviiniä voi valmistaa monella eri tapaa. Lähtökohtaisesti roseeviiniä valmistetaan samalla menetelmällä kuin punaviiniä. Tummien rypäleiden kuoret antavat viiniin värin. Yksi valmistustapa on kuorien uuttaminen rypälemehussa niin kauan kunnes haluttu väri on saavutettu. Vaaleanpunaisen/persikkaisen värin saa jo päivässä. Jos kuorien annettaisiin vaikuttaa pitkään, muuttuisi roseeviini punaviiniksi.

Toinen tapa valmistaa roseeta on nimeltään Saigneé. Tässä tumman rypäleen kuoresta irtoava väri valutetaan vaalean rypälemehun joukkoon. Kuoret eivät missään vaiheessa ole kosketuksissa rypälemehuun.

Roseen väri on peräisin rypäleiden kuorista. Värisävyyn vaikuttaa:

  •      Valmistusmenetelmä
  •      Uuttamisaika
  •      Rypälelajike

roseeviinin valmistusRoseevinit voivat olla hyvinkin eri värisiä

Kotitastingin teemana ovat roseeviinit. Kutsu jälleen ystävät koolle ja maistelkaa Viinipostin valitsemia roseita! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut? Ohjeet tastingiin täältä!

Kiinnostaako roseeviinit enemmän? Lue mielenkiintoinen artikkelimme roseesta täältä!

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.