Jerez de la Frontera eteläisessä Espanjassa on yksi Iberian niemimaan vanhimmista viininvalmistuskaupungeista. Edelleen sen nimi tunnetaan hienostuneesta juomasta, jonka britit nimesivät kaupungin mukaan sherryksi (”jerez”), ranskalaiselta nimeltään Xérèz.

Maailman maineeseen kaupunki nousi keskiajalla: Vilkas satama, mereltä puhaltavat viilentävät tuulet ja vanhaa fossiilista ainesta sisältävä valkoinen albariza-maaperä synnyttivät yhdessä erityisesti brittejä ja ranskalaisia ihastuttaneen väkevöidyn valkoviinin. Väkevöiminen edisti ennen kaikkea juoman säilymistä pitkillä merimatkoilla, ja tiettävästi sherry on ensimmäinen Pohjois-Amerikkaan matkannut viini!

Valkoinen albariza-maaperä saa värinsä fossiileista

Kiehtovan sherrystä tekevät paitsi sen omalaatuinen valmistusmenetelmä, myös sen monimuotoisuus. Sherryn kirjo yltää hienostuneesta, kuivasta ja kevyestä finosta aina siirappimaisen paksuun ja makeaan pedro ximéneziin ­ – ja kaikkeen siltä väliltä. Myös hintatasoltaan sherry vaihtelee edullisesta arkijuomasta aina premiumluokan Very Rare Old Sherryihin; harvinaisuuksiin, joita toivottavasti edes kerran elämässään saisi maistaa!

Mitä merkitsevät oloroso, entä amontillado tai manzanilla? Miksi milk (=maito) muuttui Harvey’slla creamiksi (kerma) ja miten ihmeessä tämä liittyy rypäleistä tehtyyn viiniin?

Tiedätkö millainen on solera – sherryn monimutkainen vuosikertoja sekoittava tynnyrijärjestelmä? Miksi viinejä kypsytetään hiivakerroksen alla jopa vuosikymmeniä?

Tule mukaamme ja koe tämä kaikki itse!

Suuntaamme Malagaan ja Jereziin huhtikuun kevääseen 14.4. – 21.4. 2018  

Matkallamme sherryn ja malagaviinien maille

-näet sherryn valmistukseen omin silmin

-maistat ja opit eri tyylien hienoudet herkullisilla luennoilla

-koet vanhan Jerezin kaupungin hevosperinteineen

-herkuttelet paikallisesti

 … Andalucian auringosta nauttien!

Rentoudumme *****resortissa La Cala ja teemme retket Malagan vuoristoon (malagaviinejä maistellen), Malagan kaupungin kulinaarielämään sekä Jerez’n vanhaan satamakaupunkiin.

Golffarit pelaavat Pro Maitan johdolla La Calan upeita kenttiä, ja muillekin löytyy runsaasti aktiviteetteja. Golf sisältyy hintaan, mutta hinta voidaan laskea myös ei-pelaavalle!

Linkin takaa matkan tarkemmat tiedot.

Vamos! Kohti uusia elämyksiä!

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram