Maaliskuun uutuudet

Maaliskuun uutuudet
Maaliskuussa 2019 Alkon saapuu näitä uutuuksia!

Suositukset

J. Charpentier Millésime 2018

J. Charpentier Millésime 2018

Charpentier on täysin perhevetoinen ja -omisteinen pieni samppanjatalo neljännessä sukupolvessa Marnen Laaksossa, noin 15 km. Epernayn kaupungista. He tekevät kaikki viininsä itse viljelemistään rypäleistä Villers Sous Chatillonissa sijaitsevassa viininvalmistamossaan ja pyrkivät luonnonmukaiseen viljelyyn kaikilla 15 viinihehtaarillaan, jotka sijaitsevat yhteensä 13 kylän alueella.

Vuosikertasamppanjan 2008 rypäleet Pinot Noir 39%, Meunier 33% ja Chardonnay 28% on poimittu käsin valikoidulta viideltä tarhalta Marnen laaksossa, ja ne on käytetty osin terästankeissa ja osin tammitynnyreissä. Sekoituksen ja pullokäymisensä jälkeen viiniä on ikäännytetty pullossa 10 vuoden ajan ja hiivasakan poiston sekä uudelleenkorkituksen (vuonna 2018) yhteydessä pulloon on lisätty 6 gramman sokerilisäys eli dosage.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu kypsille omenille, karamellisoiduille sitruunoille, hunajalle, briossille ja hasselpähkinöille. Suussa kuiva ja runsaan hapokas viini on runsas ja pehmeämousseinen, intensiivinen ja kehittyneisyydessään tyylikkään moniulotteinen. Viini on nyt upeassa kunnossa, mutta kehittyy edelleen ja sen voi huoletta kellaroida vielä toiset 10 vuotta!

Ranska 49,89€