Manhattan drinkki
Kesän herkullisimmat drinkit vinkkaa Jussi Alatalo, raumalaisen Kapakka2-baarin baarimestari. Jussin kesäjuomissa maistuvat marjat ja tummat alkoholit.
Jussin omassa kotibaarissa valmistuu ystäville usein Manhattaneita ruisviskistä, punaisesta vermutista ja bittereistä.
”Se on mielestäni yksinkertaisuudessaan aika täydellinen juoma. Vermutin yrttisyys ja ruisviskin mausteisuus ja paahteisuus nousevat esille.”
Manhattan drinkki sopii Jussin mukaan erityisen hyvin aperitiiviksi ennen illallista. Negronin ohella se on yksi klassisimpia before dinner -cocktaileja. Vermutiksi Jussi valitsee Antica Formulan, jossa maistuu yrttisyyden lisäksi vanilja ja sahrami. Hänen kirjoissaan se on hinta-laatusuhteeltaan paras vermutti, joka Suomen markkinoilla on saatavilla.
”Siinä on hauskoja makuja, jotka aukeavat kivasti ja tukevat ruisviskin makua.”
Valmistusaineet:
5 cl suomalaista ruisviskiä
2 cl Antica Formula -vermuttia
2 tippaa cocktailbitteriä
koristeeksi appelsiinin kuorta
Ohjeet:
Mittaa hämmennyslasiin Antica Formula -vermutti, suomalainen ruisviski ja cocktailbitteri. Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi jäähdytettyyn Nick & Nora -lasiin. Koristele appelsiinin kuorella.
Suositukset
Antica Formula
Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Aikamatka vanhaan torinolaiseen luksukseen on tässä!
Antica Formula
Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Aikamatka vanhaan torinolaiseen luksukseen on tässä!