Aasialaista kukkakaaliriisiä tuoreiden siitakesienien ja pinaatin kera & Black Tower Riesling Gewürztraminer

resepti
Ainekset

1 iso kukkakaali

100 g siitakesieniä

1 tlk valkoisia papuja ( n 230 g papua)

250 g edamame-papuja

1 tlk maissia (n 280 g maissia)

1 punainen chilipalko

ruukku korianteria

0,5 dl sesaminsiemeniä

200 g salaattipinaattia

1 lime (raastettu kuori ja 1 rkl limemehua)

1,5 rkl rypsiöljyä

Kastike

1 dl soijakastiketta

1 rkl sesamöljyä

1 rkl riisiviinietikkaa

1 tl agavesiirappia

0,5 – 1 punainen chilipalko

pieni valkosipulinkynsi

1 cm tuoretta inkivääriä

Koristeluun

auringonkukansiemeniä

mustia sesamsiemeniä

Ohjeet:
  1. Ota kukkakaalista kanta pois ja raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi. Laita näin syntynyt kukkakaaliriisi tiheään siivilään. Keitä kattilallinen vettä ja kaada vesi kukkakaaliraasteen päälle siivilään ja anna valua hyvin pois.
  2. Leikkaa sienet siivuiksi. Valuta ja huuhtele pavut. Sulata edamamet. Valuta maissinjyvät. Halkaise chilipalko, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
  3. Paahda sesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, kaada sesaminsiemenet kulhoon. Laita pannulle 1 rkl rypsiöljyä ja freesaa sieniviipaleita pari minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Lisää puolet pinaatista, revi pienemmäksi. Freesaa hetki kunnes pinaatti pehmenee. Laita sivuun.
  4. Lisää pannulle 0,5 rkl rypsiöljyä ja freesaa maissinjyviä hetki, kunnes saavat hieman väriä. Sekoita mukaan limen mehu, kuoriraaste ja puolet hienonnetusta korianterista. Ota pois liedeltä.
  5. Sekoita varovasti keskenään kukkakaaliriisi, sieni- ja pinaattipaistos, maissinjyvät, pavut, hienonnettu chili ja suurin osa sesaminsiemenistä.
  6. Kastiketta varten halkaise chilipalko, ota pois siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  7. Sekoita kukkakaaliriisiseos, loppu korianteri ja loput pinaatinlehdistä isossa kulhossa. Koristele mustilla sesaminsiemenillä sekä auringonkukansiemenillä.

Suositukset

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Vaaleankeltaisen viinin eloisa tuoksu muistuttaa kevään kukkia ja trooppisia hedelmiä, kuten persikkaa ja hunajamelonia. Suussa puolikuiva mutta pirteä, kevyessä olemuksessa maistuvat päärynä, papaija ja ananas. Runsas hapokkuus tasapainottaa lievää makeutta ja jälkivaikutelma on kevyt, iloinen ja puhdaspiirteinen.

Viini on suunmyötäisenä sopiva niin seurusteluun kuin keveille kasvis- ja kalaruoillekin. Pienen jäännössokerisuutensa ansiosta ruokaa voi myös maustaa rohkeasti!

Saksa 10,99€