Täydellinen brownie-resepti rommilla

brownie resepti rommilla
Ainekset

340 g voita

170 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaopitoisuus)

4 cl aromaattista itävaltalaista Inländer-rommia

1 tl vaniljasokeri

400 g sokeria + 50 g fariinisokeria

1 ripaus suolaa

6 kananmunaa

125 g vehnäjauhoja

125 g kaakaojauhetta

Aikuiseen makuun taittuvassa suklaa-brownie-reseptissä käytetään aitoa itävaltalaista Inländer-rommia syventämään brownien makua. Rommi-brownien lämpimät ja syvät maut tekevät tästä suklaaherkusta täydellisen valinnan esimerkiksi talvisen ulkoilun jälkeen. Kokeile tätä helppoa brownie-ohjetta vaikka heti tänään!

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen (ylä- ja alalämmöllä)
  2. Voitele neliönmuotoinen leivinpaperilla vuorattu vuoka (tämä auttaa brownieita kypsymään nopeammin ja tasaisemmin).
  3. Aloita brownie-taikinan valmistus pilkkomalla suklaa ja sulata se voin kanssa matalalla lämmöllä. Sekoita jatkuvasti ja lisää vähitellen rommi.
  4. Vaahdota kananmunat sokerien ja suolan kanssa sähkövatkaimella kulhossa 8 minuutin ajan, kunnes seos on vaahtoavaa.
  5. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Kun kananmunat on vaahdotettu lisää voi-suklaaseos kevyesti sekoittaen. Lisää sitten jauho- ja kaakaojauheseos ja sekoita, kunnes massa on tasainen.
  6. Kääntele lopuksi taikina varovasti vielä kerran lastalla ja varmista, että massa on sekoittunut tasaisesti.
  7. Kaada brownie-taikina valmisteltuun vuokaan, levitä se tasaisesti ja paista noin 30 minuuttia.
  8. Leikkaa jäähtynyt brownie-levy sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja nauti!

Brownie on amerikkalainen herkku

Brownien juuret ulottuvat Yhdysvaltoihin, 1800-luvun lopulle, jolloin se ensimmäistä kertaa mainittiin Chicagossa pidetyn maailmannäyttelyn yhteydessä. Tarinan mukaan hotellin omistaja pyysi keittiössään kehitettävän makean, joka olisi helposti kuljetettavissa ilman sotkua. Tuloksena oli brownie, yhdistelmä kakun kosteutta ja keksin rapeutta, joka on sittemmin levinnyt ympäri maailman eri kulttuureihin ja makumieltymyksiin.

Valmistusvinkkejä:

  1. Käytä laadukkaita raaka-aineita. Korkealaatuinen suklaa ja tuoreet kananmunat tekevät browniestasi vastustamattoman.
  2. Älä ylisekoita taikinaa, jotta browniesi säilyttävät mehevän rakenteensa.
  3. Paista brownieita mieluummin vähemmän kuin enemmän. Ne jatkavat kypsymistä uunista otettuasi, ja mehevä keskusta on monen mieleen.
  4. Anna browniesi jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Käytä leikkaamiseen terävää veistä, ja puhdista veitsi leikkausten välillä.

Erilaisia brownieita, joita kannattaa kokeilla:

  1. Pähkinä-browniet: lisää taikinaan pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä tuomaan lisätekstuuria ja makua.
  2. Salted caramel -browniet: valmista tai käytä valmista suolaista karamellikastiketta ja sekoita sitä brownietaikinaan ennen paistamista.
  3. Vegaaniset browniet: korvaa eläinperäiset ainesosat, kuten kananmunat ja voi, vegaanisilla vaihtoehdoilla, kuten aquafaballa (kikherneiden liemi) ja kasvipohjaisella voilla.
  4. Gluteenittomat browniet: käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenittomia jauhoja, kuten mantelijauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta.

Brownie on leivonnainen, joka sallii luovuuden kukoistaa. Eri täytteet, kuten marjat, hedelmät tai erilaiset kastikkeet, voivat tuoda uusia ulottuvuuksia perinteiseen reseptiin. Kokeilunhalu johtaa usein upeisiin löytöihin, joten älä epäröi tutkia eri makuyhdistelmiä ja löytää oma suosikkisi!