Lammasragu pastalle

lammasragu
Tarvitset

1 kg luullista lampaan tai karitsan lihaa, esim potkaa, kylkeä tai karitsan niskaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

1 varsiselleri

1 purkki kokonaisia luumutomaatteja tölkissä

3 rkl tomaattipyreetä

1 dl oliiveja

3 dl punaviiniä

n . 5 dl lihalientä 

rosmariinin oksia 

timjamia

suolaa 

pippuria 

500 g pappardelle pastaa 

parmesania 

Pääsiäiseksi pashaa.. ei kun PASTAA!

Pääsiäispöytään katetaan tunnetusti perinteisiä herkkuja, karitsanpaistia, parsaa tai kalaruokia, mutta mainio ja maukas valinta on myös lammasragu klassikkosuosikin eli pastan kera. Kokeile ja nauti!

Perheomisteisen viinitalo Zenaton perinteikäs ja monikäyttöinen ruokaviini, täyteläinen, ryhdikkään hapokas, kypsän tanniininen ja samettisen tummamarjainen Zenato Valpolicella Superiore Gardajärven läheisyydestä sopii mitä parhaiten lammasragun seuralaiseksi.

  1. Voit pyytää lihakauppiasta pienentämään isot luulliset palat pienemmiksi.
  2. Aloita kasviksista. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkana ja pilko ne kuutioiksi.
  3. Ruskista padassa ensin liha muutamassa erässä, suolaa ja pippuroi hyvin ja siirrä sivuun. Ruskista sitten kasvikset.
  4. Laita liha takaisin pataan kasvisten joukkoon, lisää tomaattipyree ja paista hetki. Lisää viini, lihaliemi, tomaatit, oliivit ja yrtit. Lisää vettä, jos tarvetta, jotta kaikki juuri ja juuri peittyy.
  5. Hauduta pataa uunissa, noin sadassa asteessa, vähintään 5 tuntia tai yön yli.
  6. Nostele lihat padasta ja irrottele lihat luista ja revi pieniksi.
  7. Siivilöi liemi ja keitä lientä hieman kasaan, noin 10 minuuttia ja lisää lihat liemeen. Tässä kohtaa on hyvä maistaa. Lisää suolaa ja mustapippuria halutessasi.
  8. Keitä pasta suolatussa vedessä ja sekoita kastike hyvin pastan joukkoon. Lisää päälle parmesania.

Suositukset

Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore

Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä. Perheomisteisen viinitalon noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Alueen ilmastoon vuosisatojen aikana sopeutuneet lajikkeet tuottavat marja-aromisia, ryhdikkään hapokkaita ja pehmeän tanniinisia punaviinejä, jotka edelleen pyöristyvät kypsyessään tynnyreissä ja pulloissaan.

Valpolicella-viinit ovat perinteikkäitä ja monikäyttöisiä ruokaviinejä. Superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä. Zenaton Valpolicella Superiore onkin täyteläinen, ryhdikäs, mutta pyöreä viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja maraschino-kirsikkaa sekä alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta ja yrttejä. Jälkimakua siivittää hento nahkaisuus ja tammisuus.

Italia 15,48€