Melanzane alla Parmigiana leivät

Melanzane alla parmigiana
Ainekset

8-10:lle

2 munakoisoa

2 valkosipulin kynttä

½ dl laadukasta ekstraneitsyt oliiviöljyä + lisää viimeistelyyn

½ tl kuivattua oreganoa

1 tl hunajaa

suolaa, mustapippuria

2 mozzarellapalloa

1 vehnäpatonki

n. 2 dl paseerattua tomaattia

100 g pala Parmesanjuustoa

basilikaa

Kokkaa Meri-Tuuli Väntsin Melanzane alla Parmigiana leipäsiä!

Melanzane alla Parmigiana on italialainen munakoisopaistos, joka tässä reseptissä taipuu uunissa paahdetuksi leiväksi. Tarjoa paahdetut leivät kun juusto on vielä sulaa ja kaada lasiin jotain Italian luonteikkaista punaviineistä, esimerkiksi Toscanalaisen Villa Antinorin punaista, jolle tomaattinen ja rehevä sormin syötävä leipä on oiva ruokapari.

Ohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastuksin.
  2. Leikkaa munakoisoista kanta pois ja kuutioi 1x1 cm kuutioiksi. Viipaloi valkosipuli ohuesti. Kuumenna öljy pannussa, lisää munakoisokuutiot ja paista keskikovalla lämmöllä reilu 5 minuuttia, kunnes kuutiot alkavat ruskistumaan. Lisää sitten valkosipulit ja paistele vielä hetken. Mausta oreganolla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Revi mozzarellat paloiksi siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Leikkaa patonki pituussuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi leikkuupinnalle paseerattua tomaattia ja revi kämmenellinen basilikanlehtiä tomaatin päälle. Asettele sitten mozzarellapalat leiville ja ripottele päälle paahdettu munakoiso.
  4. Laita patongin puolikkaat uuniin keskitasoa yhtä ylemmälle tasolle, paahda 5-10 minuuttia, kunnes mozzarella on sulanut ja alkaa kuplimaan. Ota sitten leivät ulos ja peitä leipien pinta raastamalla päälle runsaasti parmesania mikroraastimella.
  5. Tipottele päälle vielä hyvää oliiviöljyä. Leikkaa patongit 4-6 palaan ja koristele basilikanlehdillä.

Suositukset

Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Klassikkoviini, joka luotiin alunperin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin muun muassa syrah'sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGTksi vuonna 2001.

Italia 20,50€