Toskanalainen punaviinipaisti & perunagnocchit

punaviinipaisti
Ainekset

8 hengelle

Toskanalainen punaviinipaisti

1, 5 kg naudanpaisti

1/2 dl oliiviöljyä

3 keltasipulia

3 porkkanaa

3 dl tatteja tai siitakesieniä

3 murskattuna valkosipulinkynttä

4 dl punaviiniä

2 dl naudanlientä

3-4 timajaminoksaa

2 rosmariininoksaa

3 rkl silputtua lehtipersiljaa

1 tl kuivattua oreganoa

2 laakerinlehteä

2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl voita

Perunagnocchit

900 g jauhoisia perunoita

n. 2 1/2- 3 dl vehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia) 

11/2 tl suolaa

1 muna

30 g voita

1 dl tatteja tai siitakesieniä

2 rosmariinin oksaa

1 tl sormisuolaa

mustapippuria myllystä

Toskanalainen punaviinipaisti ja perunagnocchit Mari Moilasen tapaan!

  1. Ota paisti pari tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön. Kuumenna oliiviöljy kookkaassa, kannellisessa padassa ja ruskista paisti kauttaaltaan öljyssä. Nosta paisti hetkeksi pois padasta ja freesaa oliiviöljyssä kuoritut, lohkotut porkkanat ja sipuli, murskatut valkosipulinkynnet sekä pienityt sienet.
  2. Hiero paistin pintaan suolaa ja oreganoa, rouhi päälle mustapippuria. Nosta paisti takaisin pataan ja kaada päälle punaviini sekä naudanliemi. Lisää yrttioksat ja laakerinlehdet.
  3. Anna paistin kypsyä hellalla padassa 2-3 tunnin ajan kannen alla.
  4. Valmista tällä välin gnocchit. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori heti ja purista perunat siivilän läpi. Lisää muuta ainekset, sekoita kevyesti, älä vaivaa, jotta gnoccheista ei tule kumimaisia.
  5. Muotoile taikina peukalonpaksuisiksi tangoksi ja leikkaa pieniksi gnoccheiksi. Voit halutessasi pyöräyttää gnocchit kuperan puolen yli, näin saa niihin raidat pintaan.
  6. Anna gnocchien levätä pöydällä vähintään 20 minuutin ajan ennen paistamista.
  7. Nosta valmis paisti pois padasta ja anna sen levätä foliossa 15 minuutin ajan. Valmista kastike. Siivilöi paistin liemi padasta talteen. Poista pehmeiden vihannesten joukosta yrtit ja soseuta vihannekset. Lisää liemi, sekoita ja siivilöi kastike. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita. Maista maku ja lisää suolaa tarvittaessa
  8. Paista lisukkeeksi perunagnoccheja voissa kullanruskeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pilkotut sienet sekä muutama oksa rosmariinia gnocchien joukkoon.
  9. Leikkaa paistista ohuen ohuita siivuja ja nosta paisti tarjolle gnocchilisukkeen kanssa. Nauti Villa Antinori Rosson kanssa.
Resepti ja kuva: Mari Moilanen

Suositukset

Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Klassikkoviini, joka luotiin alunperin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin mm. syrah’sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGT.ksi vuonna 2001.

Hellävaraisen murskauksen jälkeen viini käy lämpokontrolloiduissa terästankeissa noin seitsemän päivää ja siirretään sitten kypsymään ranskalaisesta, amerikkalaisesta ja unkarilaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin vuodeksi. Ennen myyntiintuloa viini kypsyy vielä 8 kk pullossa.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Intensiivisessä tuoksussa kirsikkaa, minttua ja suklaata.

Maku: Runsas, samettinen, pehmeät tanniinit. Pitkä ja antoisa maku.

Viinilehti:

****-tähteä

“Harmoninen, laadultaan erinomainen”

❤️ = Luonteikas viini

Italia 20,50€