Valkoinen parsa ja voikastike

valkoinen parsa resepti
Ainekset

4 hengelle

800 g valkoista parsaa

1 tl suolaa

2 rkl sitruunamehua

1 rkl voita

Voikastike

2 salottisipulia

2 rkl oliiviöljyä

2 ½ dl valkoviiniä

3 ½ dl kanalientä

2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

100 g kylmää voita kuutioituna

1 tlk (150 g) ranskankermaa 

½ rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

Lisäksi:

raastettua parmesaanijuustoa

hienonnettua ruohosipulia 

Valkoinen parsa ja voikastike - mikä ihana keväinen yhdistelmä!

Ruokatoimittaja Mari Moilanen kehitti valkoisen parsan ja suussa sulavan voikastikkeen reseptin varta vasten yhdelle viinimaailman ikoneille, Cloudy Bay Sauvignon Blancille. Viini voitti juuri myös Vuoden Viinit 2023 -kilpailussa kultaa omassa sarjassaan jo toista vuotta peräkkäin!

Mari Moilasen uskomattoman ihania reseptejä löydät lisää hänen blogistaan!

  1. Kuori parsat ja leikkaa pois puumainen tyvi. Kypsennä parsat suolalla, sitruunalla ja voinokareella maustetussa vedessä 7 - 15 minuuttia parsojen koosta riippuen. Vettä tulee olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne kattilassa öljyssä pehmeiksi. Lisää viini ja keitä voimakkaasti kiehuttaen muutama minuutti.
  3. Sekoita kanaliemi ja maissitärkkelys pienessä kulhossa keskenään. Valuta seos koko ajan sekoittaen kattilaan. Keitä kastiketta 3 – 4 minuuttia, kunnes se paksuuntuu.
  4. Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan.
  5. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon pienissä erissä ja lisää lopuksi ranskankerma. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa parsat kastikkeen, parmesaaniraasteen ja ruohosipulin kanssa. Vinkki! Notkista kastike tarvittaessa kanaliemellä.

Suositukset

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Ympäri maailmaa Marlborough’n valkoviinien perikuvana tunnettu Cloudy Bay Sauvignon Blanc on raikas ja puhtaan herukkainen. Intensiivisen viinin kuiva ja hapokas suutuntuma on miellyttävä ja sen jälkimaku kantaa pitkään. Todellinen ikoni parsaruokien rinnalle!

Kultaa Vuoden Viinit 2023 -kilpailussa

Cloudy Bay Sauvignon Blanc voitti kultaa Vuoden Viinit 2023 -kilpailussa omassa sarjassaan Sauvignon Blanc, hinta 13 euroa tai yli.


Uusi-Seelanti 34,99€