Espanjalaisen Raimat-viinitalon tasting @ Helsinki 10.4.2024

Raimat viinitasting Helsinki

Tervetuloa Viinipostin ja espanjalaisen Raimat-viinitalon tastingiin huhtikuun 10. päivä! Saamme vieraaksemme Espanjasta asti viinitalon edustajan Fernando Hoyosin. Illan aikana tulemme maistamaan vastuullisesta työstään tunnetun Raimatin viinejä, Suomen yhden suosituimman kuohuviinin Mont-Ferrantin uutta Blanc de Blancsia sekä kahta punaviiniä, joista toinen tulee Espanjasta Legarisin tilalta ja toinen argentiinalaiselta Septiman viinitalolta.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Shelterissä!

Raimat - Yli sata vuotta kestävää kehitystä

Raimatin viinitalon historia alkaa vuodesta 1914, jolloin Don Manuel Raventós aloitti viinitarhojen kehittämisen. Jo tuolloin Don Manuel, joka kuului arvostettuun Raventós Cordoníun viinisukuun, oli vakuuttunut siitä, että luontoa kunnioittava maatalous on paras takuu onnistumiselle. Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen onkin viinitalon filosofian ydin: mitä luonto antaa, sen Raimat antaa luonnolle takaisin.

Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on myös vastikään avattu Espanjan suurin luonnonpuisto, 700 hehtaarin Raimat Natura. Puisto on turvapaikka sadoille eri eläin- ja kasvilajeille, joista osa on uhanalaisia.

Viinitalon edustuksessa ovat myös suosittu Mont-Ferrant Cava sekä Legaris- ja Septima-viinitalot.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Mont-Ferrant Blanc de Blancs Cava Brut Nature

Raimat Albariño Saira Organic

Raimat El Moli Cabernet Sauvignon Syrah

Legaris Crianza Organic (UUTUUS! Tulossa Alkoon)

Septima Tierra Los Chacayes Malbec

Aika: Keskiviikko 10.4.2024 klo 17:30

Paikka: Ravintola Shelter (Kanavaranta 7, 00160 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta:

  • Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
  • Tilaisuus järjestetään englanniksi

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Cava Nature

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Cava Nature

Valmistus

Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)

Rypäleet

Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Cava tuoksuu sitruksiselta, puunkuorelta ja kuivatuilta yrteiltä kuten rosmariinilta ja timjamilta.

Maku

Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.

Ruokasuositus

Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!

Espanja, DO Cava 13,49€
Raimat Albariño Saira Organic

Raimat Albariño Saira Organic

Valmistus

Fermentointi terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi

Rypäleet

100% Albarino

Väri

Vaalean keltainen

Tuoksu

Viini tuoksuu raikkaan mineraaliselta sekä trooppisilta hedelmiltä, kuten mangolta, melonilta ja greipiltä.

Maku

Mausta on aistittavissa raikasta sitruksisuutta ja pirteää vaaleiden kukkien ja meloonien makumaailmaa.

Ruokasuositus

Erinomainen pari japanilaisille ja thaimaalaisille ruoille. Myös vaalea liha, kala, merenelävät, riisiruoat, pastat ja alkupalat löytävät parinsa tästä viinistä.

Muuta

Albariño-viini Saira on nimetty viinitilan ylläpitämän, rikkaasta linnustostaan kuuluisan luonnonpuiston mukaan.

Espanja, DO Costers del Segre 11,98€
Septima Tierra Los Chacayes Malbec

Septima Tierra Los Chacayes Malbec

Valmistus

Rypäleet viiniin on käsinpoimittu viinitarhoilta, jotka sijaitsevat 1200 metrin korkeudessa Tunuyan Valle del Ucossa. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta 2-3 kertaa käytetyissä tammitynnyrissä.

Rypäleet

100 % Malbec

Väri

Syvän kirkkaanpunainen, purppuraa vivahdetta

Tuoksu

Aromissa karhunvatukkaa, mulperinmarjaa, luumuhilloa sekä mansikka jugurttia. Aromimaailmaa jatkavat vanilja ja tummasuklaa, täydellisessä tasapainossa.

Maku

Makea ja kestävä, ylelliset tanniinit luovat tammitynnyrikypsytyksen tuomien aromien kanssa upean kokonaisuuden. Tasapainoinen ja kestävä makumaailma.

Ruokasuositus

Oivallinen kumppani punaiselle lihalle ja puolikoville juustoille.

Argentiina, Mendoza, Valle de Uco 15,69€
Raimat El Moli organic

Raimat El Moli organic

Rypäleet

90% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah

Väri

Tumman rubiininpunainen

Tuoksu

Viini tuoksuu voimakkaasti metsän erinäisiltä marjoilta; karhunvatukkaa, punaherukkaa ja tummaa kirsikkaa. Aromimaailmasta voi aistia myös minttua, vaniljaa, kahvia ja suklaata.

Maku

Maultaan viini on kypsän hedelmäinen, savuinen, suklainen ja vaniljainen.

Ruokasuositus

Kokkaa tämän viinin kanssa punaista lihaa tai vaihtoehtoisesti myös suklaiset jälkiruoat löytävät parinsa viinistä.

Muuta

Viinin nimi "El Moli" tulee tilalla yli sata vuotta sitten toimineesta vanhasta tuulimyllystä ("moli"=tuulimylly).

Espanja, DO Costers del Segre 16,89€