Äitienpäivää juhlitaan tänä vuonna 14. toukokuuta – ilahduta äitiä, isoäitiä ja anoppia roséviinillä ja perinteisellä valkovuokkokimpulla. Olemme valinneet sinulle kolme hyvää roséviiniä, jotka sopivat tähän keväiseen juhlaan ja sen herkkuihin.

Muistoista kauneimmat, hetkistä hienoimmat, on juhla äitien – kun kukat ensimmäiset jo kukkivat.

Vuokot ensimmäisenä poimin, sinisiä ja valkoisia, on juhla äitien – muistakaamme rakkaita heitä nyt tänään yhteisin toimin.

Gancia Rosé Brut

10,98

Herttainen ruusunmarjan punainen kuohuva, jonka ruusuiset sekä mansikkaiset aromit viettelevät ja kuljettavat kesäiseen tunnelmaan.

Gancia Rosé Brut on tehty charmat-metodilla eli tankkikäymismenetelmällä. Tämä valmistusmenetelmä perustuu viinin toiseen käymiseen suurissa terästankeissa. Sakan laskeutumisen jälkeen viini suodatetaan toiseen tankkiin, jossa siihen lisätään sokeria halutun makeusasteen saavuttamiseksi.
Viinin väri on kauniin vaaleanpunainen, jossa on hieman kuparimaisia heijastuksia. Tuoksu on laaja ja voimakas, josta korostuu ruusu, marjat sekä kirsikat. Viinin suutuntuma on kuiva, raikas sekä harmoninen. Jälkimaku on viipyilevä sekä hieman kukkainen ja luumuinen.

Viinin kumppaniksi sopivat erityisesti kalaruoat ja herkät pasta-annokset. Se sopii täyteläisemmillekin alkupaloille, kuten vaikkapa esimerkiksi erilaisille liha- tai kalapastrameille.

Tilaa tästä

Villa Conchi rosé

11,48

Raikas rosé cava nuorekkaalta katalonialaiselta Villa Conchilta. Raikkaus, nykyaikaisuus ja tyylikkyys ovat avainsanoja tälle cava-talolle, jonka Javier Ruiz de Galarreta on perustanut vuonna 2013.

Viinitarhat sijaitsevat Katalonian alueella Montserrat-vuorien suojassa. Sijainti vuoren rinteillä sekä viileämpi yölämpötila auttavat rypäleitä säilyttämään miellyttävän hapokkuutensa.

Ruusunmarjan punainen cava on hyvin kuiva ja se maistuu marjaisalta, erityisesti punaherukkaiselta sekä mansikkaiselta. Mukana oleva sitruksisuus tuo raikkautta ja saa aikaan mukavan pirteän sekä eloisan kokonaisuuden.

Villa Conchi rosé on ominaisimmillaan maljajuomana, mutta taipuu mainiosti myös äitienpäivän herkkujen pariksi. Tämä viini on ehdottomasti hintansa väärti.

Tilaa tästä

Viña Maipo rosé

26,99

Viña Maipo rosé on kotoisin Chilen vehreästä Maipon laaksosta, jossa viinitalo aloitti toimintansa vuonna 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita, jolla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen, viinintuotannosta elävän Maipon kylän mukaan.

Viinin maku on kuiva, hapokas, hedelmäinen, kirsikkainen ja punamarjainen. Siinä on mukavan tasapainoinen happamuus, jonka ansiosta suutuntuma on erittäin miellyttävä.

Viña Maipo Rosé sopii hyvin sekä seurusteluun että ruoan kumppaniksi. Se on sopiva yleisviini kesäiseen noutopöytään, jossa on tarjolla salaatteja ja muita kylmiä ruokia. Suosittelemme kokeilemaan viiniä myös esim. grillattujen kanankoipien tai bouillabaissen kanssa.

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.