Alkoon on jälleen uuden kuukauden myötä saapunut mielenkiintoisia uutuuksia: Luomu Pinot Gris Alsacesta, Bordeaux’n punainen sekä kolme Beaujolaisviiniä.

Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges Organic

Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges Organic 2018

Engelin perhe viljelee luomu- ja biodynaamisia viinitarhojaan jo neljännessä sukupolvessa Alsacen Rorschwihrissä. Heidän filosofiansa kunnioittaa arvokasta maaperää ja luonnon monimuotoisuutta, jota he vaalivat ajatellen tulevia sukupolvia.

St Georges ja Tempelbuhl -nimisten viinipalstojen 42-vuotiaat pinot gris -köynnökset tuottavat pienen, mutta erittäin laadukkaan sadon. Itään ja koilliseen suuntaavat rinteet nauttivat suhteellisen viileästä pitkästä kaudesta, ja rypäleet säilyttävät ryhdikkään hapokkuuden myös korkeissa sokeripitoisuuksissa. Kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, ja lyhyen asettumisen jälkeen mehu käy viiniksi luonnonhiivojen toimesta lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin annetaan kehittyä hiivasakkansa päällä 6-8 kuukauden ajan ennen hellää filtteröintiä ja pullotusta.

Keskisyvän oljenkeltaisen viinin tuoksu on runsas. Siitä voi aistia mm. aprikoosia, persikan kiveä, limeä, mehiläisvahaa ja etäistä savuisuutta. Suussa kuiva, pullean hedelmäinen ja suutuntumaltaan jopa öljyinen viini on maultaan tiivis tarjoillen aprikoosia, kypsää omenaa, mehiläisvahaa sekä suolaista mineraalisuutta. Täyteläistä hedelmäisyyttä ja varsin runsasta alkoholia kannattelevat uljaat hapot tehden kokonaisuudesta tyylikkään tasapainoisen. Todella pitkässä jälkimaussa vuorottelevat kuivattu aprikoosi, mehiläisvaha ja mineraalien kirjo. Upea viini, joka saa gastronomin mielikuvituksen laukkaamaan!

Ranska

16,99 €/0.75l

Saatavilla Alkon erikoseränä 08/2020

Calvet Réserve des Remparts 2016

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu hieman salaperäisesti mustaherukalle, tummalle luumulle, karpalolle ja keitetylle fenkolille. Suussa kuiva, täyteläinen ja ryhdikkään hapokas viini on niin ikään tummasävytteisen marjaisa, mutta lempeä tammen paahde sekä kuivuneet mustikat kertovat viinin saaneen jo hieman kypsyä. Tanniinit ovat runsaat mutta pehmeät, ja puhdas kokonaisuus palvelee niin selkeänmakuista laatulihan ystävää kuin illanviettoa juustotarjoilun kera.

Ranska

22,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Henry Fessy Brouilly Les Brûlées

Henry Fessy Brouilly “Les Brûlées” 2017

“Les Brulées” on kaunis yhden tarhan viinitila, jonka köynnökset on istutettu 1949 ja 1950 vuosina.

Viinitilan maaperä sisältää alumiinia, minkä vuoksi se on ukkosen aikaan alttiina salamaniskuille. Tästä viinin nimikin on peräisin: ”The Brulées” tarkoittaa ”palanutta”.

Täyteläisen beaujolaisviinin aromimaailmasta löytyy luumua ja persikkaa. Viini onkin oiva pari runsasaromisten juustojen, grillatun lihan sekä leikkeiden kanssa.

29,98 €/0.75l

Saatavilla Alkon erikoserästä 08/2020

Henry Fessy Moulin-à-Vent Champ de Cour

Henry Fessy Moulin-à-Vent “Champ de Cour” 2015

Tummien hedelmien sävyttämässä viinissä on hiven pippuria ja vadelmaa. Suutuntuma on pyöreä ja aromimaailmassa voi aistia karhunvatukkaa sekä kirsikkaa. Kompleksinen ja uhkea viini tarjoaa myös erinomaista raikkautta.

Viini on omiaan etenkin riistan, juustojen, tryffelin ja vasikan kanssa.

29,98 €/0.75l

Saatavilla Alkon erikoserästä 08/2020

Henry Fessy Pouilly-Fuissé Sous La Roche

Henry Fessy Pouilly-Fuissé Sous La Roche 2018

Huippulaadukkaat Chardonnay rypäleet kasvavat Mâconnais’n mineraalisilla ja korkeilla rinteillä, taaten lopputuloksen raikkauden.

Viinin hedelmäinen aromimaailma sisältää myös acacian tuoksua. Suussa aromit maistuvat raikkailta hedelmiltä, etenkin sitruksilta. Runsas ja tasapainoinen viini sopii erityisesti kaloille, ravuille, vuohenjuustolle sekä valkoisille lihoille.

34,90 €/0.75l

Saatavilla Alkon erikoserästä 08/2020

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram