Helmikuun uutuuksista löytyy löytyy tällä kertaa luonnonmukaisesti tuotettuja espanjalaisia viinejä sekä entisen teurastajan blendi Itävallan Burgenlandista.

Tanskalainen unelma hiilijalanjäljeltään neutraaleista viineistä toteutui Valencian rinteillä

Nelemanin luonnonmukaiset viinitarhat sijaitsevat 800-1000 metrin korkeudella DO Valenciassa, las Hoces del Cabrielin luonnontilaisen metsän suojissa. Neleman on tanskalainen unelma tuottaa hiilijalanjäljeltään neutraaleja viinejä minimaalisella interventiolla, luonnon kiertokulkua ja paikallisten lajikkeiden ominaispiirteitä kunnioittaen.

Neleman Macabeo

Neleman Macabeo – hiilijalanjäljeltään neutraali luomuviini

20-vuotiaista Macabeo-köynnöksistä käsinpoimitut tertut on murskauksen ja hellän puristuksen jälkeen käytetty puoliksi ranskalaisissa tammitynnyreissä, joissa viinin on annettu myös kypsyä 4 kuukauden ajan. Toinen puoli lopullisesta blendistä on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa raikkaan hedelmäisten aromien vaalimiseksi. Viini on paitsi hiilijalanjäljetön myös luomu – ja vegaanisertifioitu.

Keskisyvän oljenkeltaisen viini tuoksu on runsas ja lajikkeelle tyypillisen kukkea. Kuikkaheinikon lisäksi siitä voi aistia myös keltaisia luumuja, vihreitä viinirypäleitä, kamomillaa ja aavistuksen verran tammea. Suussa kuiva, keskihapokas ja rakenteeltaan kepeä viini on maultaan suorastaan pureksittavan hedelmäinen ja pitkä. Viinin parissa viihtyy ilman ruokaakin, mutta se kantaa kauniisti herkät merenelävät kuten sashimit, kampasimukat tai vaalean järvikalan keväisten vihannesten ja vaikkapa uusien perunoiden kera.

Espanja

16,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

 

Neleman Bobal

Neleman Bobal – rakenteeltaan uljas ja puhdasarominen gastronominen lupaus

Valencian alkuperäislajike Bobal kasvaa perinteiseen tapaan harvakseen pensaan muodossa. Viiniin on käsin valikoitu parhaiden vanhojen köynnösten rypäletertut, jotka rankojen poiston ja murskauksen jälkeen on jätetty käymään omilla hiivoillaan avoimissa 700 litran astioissa. Malolaktisen käymisen jälkeen viinin on annettu kypsyä sekä uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä että vanhoissa 1000 litran ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tankeissa.

Syvän rubiininvärisen viinin uljas tuoksu on tiiviin marjainen. Siitä voi aistia karhunmarjaa, karpaloa, kirsikkaa, hiiltynyttä puuta, tuhkaa, vaniljajugurttia, kuivattua mustikkaa ja herukan kuorta. Suussa täyteläistä ja tiivistä marjaisuutta kannattelevat ryhdikkäät hapot sekä tuntuvat mutta kypsän pehmeät tanniinit. Pitkässä ja miellyttävästi ikeniä kuivattavassa maussa toistuvat tuoksun aromit, yksi kerrallaan.

Viini on gastronomin unelma: rakenteeltaan ja maultaan se soveltuu juhla-aterialle, jossa tarjoillaan parhaita voimakkaan makuisia lihoja, muhkeita patoja tai pihvejä, tomaattista ratatouillea tai papupataa, kovia juustoja ja rasvaisia laatumakkaroita.

Viini on paitsi luomu- myös vegaanisertifioitu. Se on tuotettu neutraalilla hiilijalanjäljellä ja minimaalisella puuttumisella tekeytymisessään mehusta viiniksi.

Espanja

17,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

The Butcher Cuvée White – teurastajan blendi Itävallan Burgenlandista

Schwarz’n perheellä on pitkät juuret maataloudessa ja viinirypäleiden viljelyssä Itävallan Burgenladissa. Sukupolvien ajan he ovat myyneet rypäleensä alueen osuuskunnille – aina vuoteen 1999 saakka, jolloin kuuluisan viinitalon Alois Kracher sai vakuutettua ystävänsä Johann Schwarzin siitä, että heillä oli kaikki edellytykset oman viinitalon ja viinimerkin perustamiselle. Johann Schwarz oli koulutukseltaan teurastaja, joten hänen viininsä on pilke silmäkulmassa nimetty ”teurastajan blendiksi”.

Viinin blendi koostuu tyypillisistä Itävallan lajikkeista: Grüner Veltliner (60%) on vetovastuussa viinin vihersävytteisestä aromikkuudesta, Burgenlandin ylpeys Welschriesling (30%) lisää suutuntumaa ja Sauvignon Blanc (10%) tarjoaa hienoisen yrttisen lisänsä. Viini on ensin käynyt, sittemmin kypsynyt 6 kuukauden ajan viileissä terästankeissa.

Vaalea oljenkeltainen viini tarjoilee vihreää omenaa ja omenan vahakuorta, nuorta persikkaa ja persikan kiveä, valkopippuria ja aavistuksen tomaatinlehtiä. Suussa kuivan, keskitäyteläisen ja keskihapokkaan viinin herkkä makumaailma jatkuu raikkaana ja puhtaana. Viini on varsin helposti lähestyttävä ja kierrekorkkinsa ansiosta sitä on helppo nauttia lasillinen esimerkiksi työpäivän päätteeksi. Ruokakumppaneista vähärasvaiset kalat, katkaravut ja kepeät yrttiset salaatit esimerkiksi mozzarellan kera ovat mainio valinta.

Itävalta

13,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram