Kutsu ystävät koolle ja viettäkää hauska ilta viinitastingin merkeissä. Viinipostin huhtikuun teemana on luonnonmukaisuus, minkä vuoksi valitsimme sinulle neljä viiniä maisteltavaksi. Viininmaistelua ja erityisesti arviointia helpottamaan olemme kehittäneet tulostettavan tasting-alustan, jonka voit ladata täältä. Sinun tehtäväksesi jää vain ystävien kutsuminen koolle.

Lataa tasting-alusta täältä

Ohjeet viinitastingiin

  1. Tulosta tasting-alusta jokaiselle osallistujalle
  2. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä, eli samassa järjestyksessä kuin ne ovat ylempänä esitetty.
  3. Asettele viinilasit alustalle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  4. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  5. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta.

Kiinnostuitko luonnonmukaisista viineistä? Haluatko oppia lisää? Lue Viinipostin artikkeli luonnonmukaisista viineistä ja Tiesitkö että -artikkeli Alkon luomumerkinnöistä!

Adobe Gewürztraminer Reserva

Adobe Gewürztraminer Reserva

Keskivaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on runsas: siitä voi aistia valkoisia kukkia, vienoa parfyymisuutta ja kypsiä hedelmiä kuten litsiluumua, persikkaa ja sitruunaa. Suussa viini on kuiva, mutta maistuva hedelmäisyys saa sen tuntumaan aavistuksen makealta. Runsas hapokkuus raikastaa makumaailmaa ja tuoksun aromien lisäksi suussa voi aistia kevyttä mausteisuutta, kuten valkopippuria. Keskitäyteläinen ja pyöreä kokonaisuus sopii erinomaisesti vaalealle kalalle, jonka päälle on rouhaistu hieman pippuria.

11,39 €/0.75l

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Evidence Pinot Blanc Biologique

Gustave Lorentz Evidence Pinot Blanc Biologique

Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu vaaleille hedelmille ja kukille, siitä voi aistia mm. vaalea omenaa ja päärynää, greippiä, hunajamelonia sekä kevään yrttejä. Suussa kuiva, runsaan hapokas ja keskitäyteläinen. Makumaailma toistaa tuoksun aromit, ja jälkimaku on pitkä ja miellyttävän mineraalinen tuoden veden kielelle.

14,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Generación 76 Organic Tempranillo

Generación 76 Organic Tempranillo

Tumman kirsikanpunainen viini tuoksuu runsaan kirsikkaiselle, luumuiselle, mustikoille, makealle lakritsalle ja pehmentävästä malolaktisesta käymisestä kertovalle jugurtille. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen viini jatkaa runsaalla hedelmäisyydellään, jota seuraa miellyttävä, pehmeän tanniininen jälkimaku.

13,30 €/0.75l

Tilaa tästä

Symington Altano Organic

Symington Altano Organic

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu karhunvatukalle, tummille kirsikoille, luumulle, paahdetulle kahville ja tummalle suklaalle. Suussa kuiva, keskihapokas, keskitanniininen ja täyteläisen marjainen. Makumaailma toistaa tuoksun aromit, ja jälkimaku on marjainen ja mausteisen paahteinen.

14,90 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram