Kuinka hyvin tunnet tummien rypäleiden eron? Kutsu ystävät ja lähimmäiset koolle ja järjestäkää viinitasting kotona Viinipostin valitsemilla punaviineillä! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Opi lisää tummista rypäleistä Viinipostin Viinikoulusta ja säväytä vieraitasi tietämykselläsi!

Lataa tasting-alusta täältä

Ohjeet viinitastingiin

  1. Tulosta tasting-alusta jokaiselle osallistujalle
  2. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä, eli samassa järjestyksessä kuin ne ovat alempana esitetty.
  3. Asettele viinilasit alustalle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  4. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  5. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!
Emiliana Novas Gran Reserva Pinot Noir

Novas Pinot Noir

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu lajikkeelle tyypillisesti vadelmille, mustaherukoille ja ruusunterälehdille. Kuiva, keskitäyteläinen mutta runsaan hedelmäinen suutuntuma saa ryhtiä varsin hyvästä hapokkuudesta sekä pehmeistä tanniineista. Jälkimaun miellyttävä paahteisuus täydentää tuoretta hedelmäisyyttä. Ruokasuositus: vaaleat lihat ja rasvaiset kalat, täsmävalinta sienirisotolle parmesaanilla!

13,99 €/0.75l

Tilaa tästä

Antinori Pèppoli

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu nuorekkaasti kirsikalle, raikkaan karpaloiselle ja kevyen yrttiselle. Tammikypsytyksestä kertoo alkava nahkaisuus. Suussa chiantille tyypillisesti kuivan viinin täyteläisyyttä keventävät runsas hapokkuus ja tanniinit, ja pitkässä jälkimaussa häivähtää mukavaa mausteisuutta. Tyylinsä mukainen laadukas ruokaviini, joka suorastaan odottaa pihviä tarjoiltavaksi!

19,98 €/0.75l

Tilaa tästä

El Coto Crianza

El Coto Crianza

Syvän rubiininpunaisen viinin tuoksu on kirsikkainen, puolukkainen, mausteinen ja paahteinen. Kuiva ja keskihapokas, keskitäyteläinen ja keskitanniininen kokonaisuus, jonka aromit ovat Riojan crianza-tyylille ominaisesti samalla nuorekkaat ja helposti lähestyttävät mutta tyylikkään paahteiset ja aavistuksen vaniljaiset. Sopii niin kevyiden juustojen kuin laadukkaiden makkaroiden ja pihvienkin kumppaniksi.

12,75 €/0.75l

Tilaa tästä

Tussock Jumper Malbec

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan, kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa pasta bolognesea, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita.

12,89 €/0.75l

Uutuus! Alkoissa 4.10.

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.