Kotitastingin teemana roseeviinit! Kutsu jälleen ystävät koolle ja maistelkaa näitä Viinipostin valitsemia roseita! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Viilennäthän roseeviinin hyvin ennen tarjoilua – mitä kevyempi viini, sitä viileämpi sen tulisi olla. Roseeviinit ovat parhaimmillaan 11-15°C:ssa.

Lataa tasting-alusta täältä

Ohjeet viinitastingiin

  1. Tulosta tasting-alusta jokaiselle osallistujalle
  2. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä, eli samassa järjestyksessä kuin ne ovat alempana esitetty.
  3. Asettele viinilasit alustalle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  4. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  5. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta.

Oletko miettinyt mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin? Viiniposti selvitti onko viinin värin takana vaaleanpunaiset rypäleet vai jotain muuta. Lue knoppitieto täältä!

Jos kiinnostuit enemmän roseeviineistä lue vielä mielenkiintoinen artikkeli roseesta, maailmanlaajuisesti kasvavasta trendistä, täältä!

Fetzer Adorada Rosé

Adorada Rosé

Keskisyvä ruusunmarjanpunainen viini tuoksuu mansikoille, ruusunlehdille, vadelmille, punaisille omenille ja miedoille yrteille ja herneenpaloille. Suussa kuivahko, maltillisen hapokas, kevyt mutta erittäin hedelmäinen kokonaisuus toistaa tuoksun aromit, joiden makoisa hedelmäisyys viipyilee suussa. Ilahduttavan helposti lähestyttävä roseeviini on nautittavissa sellaisenaan mutta sopii mainiosti hieman maustetun kanan, lohen, tai suolaisten leikkeleiden tai piiraiden seuraksi.

Uutuus Alkoissa 26.4.!

14,90 €/0.75l

Zenato Bardolino Chiaretto

Zenato Bardolino Chiaretto

Intensiivisen pihlajanmarjan punainen viini on kuiva, keskihapokas, keskitäyteläinen ja varsin luonteikas: vadelmaisia ja mustaherukkaisia aromeja täydentää hieno yrttisyys ja vastaleikattu ruoho. Jälkimaku on mantelinen ja mukavan mineraalinen. Chiaretto edustaa roséviinien täyteläisempää ja värikylläisempää tyyliä ja sopii siksi erinomaisesti vaaleille lihoille, yrteille, tomaattibruschetoille ja muille suolaisen voimakkaille alkupaloille. Pastaruoista kasviksia ja yrttejä sisältävät, keskivoimakkaat maut sopivat hyvin yhteen aromimaailman kanssa, mutta myös kanarisotot, kylmät lihaleikkeet tai juustokuorrutetut lämpimät voileivät toimivat mainiosti tämän gastronomisen rosén kumppanina.

10,99 €/0.75l

Belle et Rebelle Rosé

Belle et Rebelle Rosé

Vaalean lohenpunaisen viinin tuoksu on runsas: siitä voi aistia karviaismarjaa, mansikkaa, keltaista melonia, pihlajanmarjaa ja kevään yrttejä. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma jatkaa mielekkäällä yrttien ja marjojen eloisalla tiellä, joka on varsin pitkä. Ilahduttava keväinen kokonaisuus on sellaisenaan varsin miellyttävä, mutta toimii loistavasti myös lohen ja muiden tuhtien kalaruokien, kermaisten kastikkeiden, suolaisten piirakoiden ja salaattien ohessa.

15,90 €/0.75l

Tilaa tästä

La Fleur de Julie Rosé

Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle: mansikkaa, vadelmaa, punaista omenaa, kypsää karviaismarjaa ja hienoista keväistä yrttisyyttä. Suussa kuiva ja kevyt, heleää hedelmää tasapainottaa raikas verigreippimäinen hapokkuus. Iloinen raikas kokonaisuus, joka sopii niin aperitiiviksi kuin keveille kasvis- ja kalaruoille sekä yrttipiirakoille. Tarjoillaan hyvin viilennettynä (11-12°C).

10,40 €/0.75l

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.