Kuinka hyvin tunnet vaaleiden rypäleiden eron? Kutsu ystävät ja lähimmäiset koolle ja järjestäkää tasting kotona Viinipostin valitsemilla valkoviineillä! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Opi lisää vaaleista rypäleistä Viinipostin Viinikoulusta ja säväytä vieraitasi tietämykselläsi!

Lataa tasting-alusta täältä

Ohjeet viinitastingiin

  1. Tulosta tasting-alusta jokaiselle osallistujalle
  2. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä, eli samassa järjestyksessä kuin ne ovat alempana esitetty.
  3. Asettele viinilasit alustalle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  4. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  5. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!
Zenato PInot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Vaalea vihertävän keltainen viini tuoksuu hennon omenaiselle, persikkaiselle ja valkopippuriselle. Kevyt ja miellyttävän hapokas kokonaisuus on kuiva ja raikas, mutta varsin suunmyötäinen etenkin pienen jäännössokerinsa ansiosta. Ilahduttavan mutkaton ja puhdas viini sopii hyvin viilennettynä kippistelyyn sekä moneen ruokaan: kevyiden kalaruokien – niin lämpimien kuin kylmienkin – lisäksi se nauttii yrttien makumaailmasta. Kevyet kasvispastat ja risotot ovat myös paikallisten suosikkeja.

11,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Crápula White Sauvignon Blanc

Crápula White Sauvignon Blanc

Vaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksu on erittäin runsas, se on tulvillaan mustaherukan lehteä, vastaleikattua ruohoa, raparperia ja sitruunaruohoa. Suussa kuiva ja keskihapokas viini on niin ikään runsaan makuinen, mehukas ja suoraviivaisen puhdas esimerkki rypälelajikkeen raikkaasta yrttisestä olemuksesta. Vuohenjuustosalaatti, vaaleat kalaruoat ja yrtein maustetut kasvisruoat ovat hyviä ruokakumppaneita tälle viinille.

12,50 €/0.75l

Tilaa tästä

Terroirs Vivants Chardonnay Organic

Terroirs Vivants Chardonnay Organic

Vaalean oljenkeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille kuten aprikoosille ja melonille, mukana myös päärynää. Suussa kuivan ja kevyen viinin kypsää hedelmäisyyttä raikastaa sitrushedelmäinen hapokkuus. Suoraviivainen ja helposti lähestyttävä viini ei välttämättä ruokaa kaipaa, mutta sopii keveille kasvis- ja kalaruoille vallan mainiosti.

11,49 €/0.75l

Tilaa tästä

Adobe Gewürztraminer Reserva

Adobe Gewürztraminer Reserva

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on runsas: siitä voi aistia vaaleita kukkia, vienoa parfyymisuutta ja kypsiä hedelmiä kuten litsiluumua, persikkaa ja sitruunaa. Suussa viini on kuiva, mutta runsas makea hedelmäisyys saa sen tuntumaan aavistuksen makealta. Runsas hapokkuus raikastaa makumaailmaa ja tuoksun aromien lisäksi suussa voi aistia kevyttä mausteisuutta, kuten valkopippuria. Keskitäyteläinen ja pyöreä kokonaisuus sopii erinomaisesti vaalealle kalalle, jonka päälle on rouhaistu hieman pippuria.

10,38 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram