Tiedätkö sinä jo millainen on riesling viini? Lue tämä ja nappaa viinivinkit alta!

Riesling kuuluu valkoisten rypälelajikkeiden aristokratiaan. Saksasta peräisin oleva Riesling on kestävä lajike, joka tuottaa aromikkaita, runsaan hedelmäisiä, mutta hapokkuutensa ansiosta raikkaita ja moni-ilmeisiä viinejä kuivista makeisiin. Rieslingin valmistuksessa käytetään harvoin tammikypsytystä. Euroopassa lajikkeesta valmistetaan hienoja viinejä Saksan lisäksi mm. Ranskan Alsacessa ja Itävallassa, ja se on nykyisin suosittu myös Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Etelä-Afrikassa ja Chilessä.

Riesling viini on kameleontti, jonka maku- ja tuoksumaailma muuntuvat rypäleen kasvupaikan, valmistustavan ja viinin iän mukaan. Korkean happotason ansiosta Riesling- viinit ikääntyvät ja säilyvät hyvin ja ikääntyessä niiden makumaailma vain syvenee ja monipuolistuu. Viineille tyypillisiä aromeja ovat hunaja, kukat, sitrushedelmät, persikka, savu, ruohoisuus, yrttisyys ja mineraalisuus.

Kehittyneissä, runsaissa viineissä on usein petrolia muistuttava tuoksu. Monimuotoiset Riesling-viinit ovat erinomaisia ruokaviinejä. Valitse kuiva viini esimerkiksi kana-, kala- ja äyriäisruoille. Puolikuiva/puolimakea viini on hyvä kumppani mausteiselle aasialaiselle keittiölle ja makeat kruunaavat aterian juustojen ja jälkiruokien seuralaisina.

Kiinnostuitko rieslingistä? Järjestä kotonasi Riesling-tasting ystäviesi ja lähimmäistesi kanssa ja opi itse maistamalla. Katso ohjeet kotitastingiin ja neljän rieslingviinin kuvaukset täältä!

Kiinnostuitko? Kotiliedessä Himahella-blogia pitävä Tiina Rantanen kirjoitti mielenkiintoisen jutun Alsacen viineistä, jossa myös tutustutaan Rieslingiin!

Black Tower Classic Riesling

Ilmeeltään moderni ja maultaan klassinen Riesling Saksasta: Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling tulee Pfalzista, joka on yksi Saksan tärkeimmistä viinialueista.  Classic – viinikategorian viinit valmistetaan alueen klassisista rypäleistä ja ne tarjoavat viininystäville taattua laatua kuluttajaystävälliseen hintaan. Riesling  on klassinen saksalaislajike ja myös Pfalzissa ehdoton ykkönen. Tämä ruokaystävällinen viini on tuoksultaan omenainen, maultaan puolikuiva ja hyvin hedelmäinen, aavistuksen sitruksinen ja  hapokas. Se on täsmävalinta, kun pöydässä on esimerkiksi mausteista, aasialaista ruokaa.

Saksa

9,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Magnum-pullollinen jaloa Rieslingiä Alsacesta: Gustave Lorentz Riesling Réserve

Alsacen ilmasto ja maaperä luovat ihanteelliset olosuhteet tälle monimuotoiselle rypäleelle. Gustave Lorentz Riesling Réserve 2015 on malliesimerkki alueen raikkaan hapokkaista ja hedelmäisistä viineistä, jotka sopivat monenlaisten, myös rasvaisten, ruokien seuralaisiksi. Viinin tuoksussa on sitruksisuutta, vihreää omenaa ja keltaista luumua. Maultaan se on kuiva, rapsakan hapokas, hennon yrttinen ja runsaan mineraalinen eli ihanteellinen kumppani mm. voissa paistetulle kalalle, vaalealle lihalle ja äyriäisille. Näyttävä ja maittava pullollinen rapujuhlien kattaukseen.

Ranska

29,99 €/1.5l

Alkon verkkokauppa

Tussock Jumper Riesling

Tussock Jumper Riesling

Vaaleankeltaisen viinin tuoksu on avoin ja trooppisen hedelmäinen. Puolikuiva makumaailma on yhdistelmä melonia, päärynää ja limettimäistä hapokkuutta, joka runsaana ryhdistää jäännössokerin lempeyttä ja leveää hedelmää. Keskitäyteläinen ja lempeä kokonaisuus sopii hyvin viilennettynä niin seurusteluun kuin maustetuille(kin) ruoille. Kiinalainen tai thaimaalainen keittiö tarjoavat useita hyviä vaihtoehtoja äyriäisineen ja tulisine kanakastikkeineen.

Saksa

10,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram