Hei viininystävä, oletko kuulolla? Nyt hemmotellaan teitä keräilijöitä, herkkusuiden herkkusuita, kulinaristisia tovereita!

Elokuun lopulla Alkon valikoimiin saapui toinen toistaan mielenkiintoisempia (ja herkullisia) viiniuutuuksia: ainutlaatuinen Mallorcalta tuleva viini, maailman palkituimpiin samppanjataloihin lukeutuvan Charles Heidsieckin 100 % Chardonnay rypäleistä valmistettu Blanc de Blancs, portviinien guruilta eli Graham’sin perheeltä 20-vuotias Tawny, historiallinen vuosikerta legendaarisen Franco Biondi-Santin tekemänä sekä paroni de Ladoucetten magnumkokoinen Sancerre! Näiden herkkujen lisäksi löytyy myös olutta, luomu cavaa ja punkku!

Klikkaa itsesi ostoksille Alkon verkkokauppaan tai tarkista alla olevien Alko-linkkien kautta tuotteiden myymäläsaatavuus.

Faula

La Faula

Mallorcalta tuleva  ainutlaatuinen, lämpimän auringon kypsyttämä ja raikkaan merituulen raikastama viini, joka on hienostuneen tasapainoinen ja runsaan rehevä. Luomuviljelty tila sijaitsee upean luonnon keskellä ja sen historia vie aina 1500-luvulle saakka.

Luomuviljellyt tarhat sijaitsevat tilan läheisyydessä upean puuston ja eläimistön ympäröimänä, noin 270 metrin korkeudessa keskellä saarta. Ilmasto on lämmin mutta viileät ja suolaiset merituulet tekevät ilmastosta ihanteellisen ja säilyttää viinit raikkaina. Maaperä on kerrostunutta, saven, soran ja kalkkikiven sekoitusta.

Valikoidut rypäleet on poimittu käsin. Viini on käynyt alkoholikäymisen 25°C inox-tankeissa, minkä jälkeen viiniä on kypsytetty 5 kuukautta ranskalaisissa 300 litran tammitynnyreissä.

Runsaassa tuoksussa mm. tummia marjoja, lakritsia, mausteita ja syksyn lehtiä. Maku on melko runsas ja samettinen, mutta samalla herkullisen raikas ja tasapainoinen. Kypsien marjojen, hennosti tupakan ja tallin sävyttämä jälkimaku.

Vegan friendly, Luomu

Espanja, IGP Mallorca

14,98 €/0.75l

Saatavilla Alkosta 10.9.2020

Graham’s Aged 20 years Tawny

Useasti palkittu upea, keskimäärin 20-vuotta kypsytettyjen portviinien sekoitus on runsas ja intensiivinen. Kypsä hedelmäisyys sekä pähkinät, viikunat ja kuivatut hedelmät maistuvat vivahteikkaassa viinissä todella pitkään!

Graham’s 20 Years Old Tawny Port on kypsynyt vanhoissa tammitynnyreissä keskimäärin 20 vuotta. Graham’sin elegantit viinit syntyvät kellarimestarin vuosien kokemuksella maistaa ja ennustaa erilaisten viinien tuleva avioliitto, jossa pitkän tammikypsytyksen tuomat aromit sekä hedelmäisyys ovat täydellisessä tasapainossa.

Kultaan vivahtavan meripihkan sävyinen portviini aukee ensi nuuhkaisulla pähkinäisenä, viikunaisena, taatelisena, kypsän aprikoosisen sekä mausteisena. Moniulotteinen, mutta tasapainoisen pehmeän makea kokemus.

Nauti sellaisenaan tai pähkinöiden, kuivattujen hedelmien tai crème brûléen parina.

Portugali

59,90 €/0.75l

Saatavilla Alkosta syyskuussa

Charles Heidsieck Blanc des Blancs Champagne Brut

Charles Heidsieck Blanc des Blancs Champagne Brut

Uutuus samppanjatalo Charles Heidsieckilta – upea vuosikerraton Blanc de Blancs!

100 % Chardonnay rypäleestä valmistettu samppanja hohtaa lasissa kalpean kullankeltaisena. Kypsän chardonnayn tuoksua siivittää hillottu sitrus, valkoiset persikat, mandariini, tuore hasselpähkinä ja sitruuna.

Raikkaus ja puhtaus sävyttävät tätä Charles Heidsieck -samppanjoille tyypillistä anteliasta makua. Ensimaku on suoraviivaisen raikas sekä sulavan kermainen. Jälkimaku on tasapainoinen, mineraalinen ja hivenen suolainen.

Charles Heidsieckin samppanjoiden tapaan, Blanc de Blancs on juhlajuoman lisäksi myös erinomainen ruokaviini. Samppanja maistuu juhlavasti niin äyriäisten, kalaruokien kuin sushin kanssa.

Ranska

77,49 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

de Ladoucette Sancerre Comte Lafond Grande Cuvée Magnum

de Ladoucette Sancerre Comte Lafond Grande Cuvée Magnum

Vanhojen köynnösten sadosta vain parhaina vuosina valmistettu sancerren aatelinen, joka on saanut kehittyä hitaasti magnumpullossa tarjotakseen viininystävälle unohtumattoman makuelämyksen!

Useita kymmeniä vuosia vanhoista köynnöksistä käsin poimitut tertut kuljetetaan tarhoilta hellävaraisesti pienissä laatikoissa. Lajittelupöydällä poistetaan mahdolliset huonot rypäleet ja muu viiniin kelpaamaton aines. Painovoimaa hyväksi käyttäen rypäleet siirretään hellävaraisesti puristettaviksi. Rypäleiden kuoriaineksen annetaan maseroitua viileässä rypälemehun kanssa, minkä jälkeen mehu valutetaan terästankkeihin käymään 18 °C lämpötilassa 6-8 viikon ajaksi. Viini saa runsaasti luonnetta ja ryhtiä sur lie -menetelmästä, jossa viini jätetään käymisen päätyttyä 8-12 kuukauden ajaksi suodattamattomana sakan päälle lämpötilakontrolloituun tankkiin. Painovoiman käyttö valmistusprosessissa pumppujen asemasta on paitsi energiatehokasta, myös mahdollisimman hellävaraista viinille.

Kirkkaan vaalean viherkeltainen viinin tuoksu on intensiivinen ja moniuloitteinen: karviaismarjaa, vihreää omenaa, sitruunan kuorta, karamellisoituja ja kuivattuja hedelmiä, mehiläisvahaa, mantelia ja piparminttua

Kuivaa, jopa kermaista suutuntumaa leikkaa raikas hapokkuus, tiiviissä maussa sitruunan kuoria pyöristää persikkainen hedelmäisyys, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu tyylikästä mineraalisuutta

Viinin voit parittaa esimerkiksi grillattujen kalojen ja äyriäisten kanssa, myös vaaleiden lihojen.

Ranska

94,99 €/1.5l

Alkon verkkokauppa

Biondi-Santi Brunello di Montalcino Annata 2012

Biondi-Santi Brunello di Montalcino Annata 2012

Historiallinen vuosikerta legendaarisen Franco Biondi-Santin tekemänä!

Historiallisen vuosikerrasta 2012 tekee se, että se on viimeinen Franco Biondi-Santin tekemä vuosikerta Annata Brunello di Montalcinosta ennen hänen kuolemaansa 2013. Franco Biondi-Santi kertoi, että hän halusi tehdä viinejä, jotka eivät koskaan ole liian vanhoja juotavaksi ja 2012 Annata osoittaa sen kirkkaasti.

Rypäleet kerätään käsin noin syyskuun puolenvälin paikkeilla. Annataan käytettävät rypäleet tulevat 10 – 15 vuotta vanhoista köynnöksistä Greppon tilalta. Rypäleet valitaan erittäin tarkkaan ja kaikki työ tehdään tilalla. Käyminen tapahtuu perinteisissä slavonialaisissa tynnyreissä 18 päivää, kypsytys 800-7000 litran tammitynnyreissä 2-3 vuotta.

Viinillä on mahtava kellarointipotentiaali. Sen suositeltu käyttöaika on 2022-2036.

Kauniisti rubiininpunaisena helkkyvä viini tuoksuu kypsän marjaisalta, nahalta ja Välimerellisiltä yrteiltä. Suussa viinin aistii tiukahkona ja eloisana. Hienostuneiden tanniinien lisäksi viinistä voi löytää punaista kirsikkaa, valkopippuria ja piipputupakkaa. Hienosti tasapainoinen ja elegantti nuori viini.

Italia

149 €/0.75l

Saatavilla Alkosta syyskuussa

La Brava Cava Semi Seco Organic

La Brava Cava Semi Seco Organic

Josep Masachs on perheomisteinen viinituottaja, joka vuodesta 1920 lähtien on valmistanut sekä cavaa että alueensa kuplimattomia viinejä. Heidän filosofiansa on huolehtia kestävästä luonnosta myös seuraavien sukupolvien nautittavaksi ja antaa viiniensä ilmentää rakasta Välimeren rannikkoseutuaan.

Viini sisältää tasapuolisesti kaikkia kolmea cavan perinteistä lajiketta: Macabeuta, Parelladaa ja Xarel-loa. Samppanjan tavoin cavan kuplakäyminen on tapahtunut pulloissa, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan, makeuttavaa lisäystään ja pullotustaan.

Vaaleankeltainen viini tuoksuu viekoittelevan hedelmäiseltä: siitä voi aistia makeaa päärynää, kypsää vihreää omenaa, hunajamelonia, vaaleita kukkia sekä aavistuksen omenapiirakkaa. Suussa puolimakea hedelmäisyys ryhdistyy omenaisten happojen ja runsaiden mutta pehmeiden kuplien ansiosta ja kokonaisuus jättää jälkeensä lempeän ja kepeän tunnelman.

Vegaani, Luomu, Ympäristövastuullinen pakkaus

Espanja

9,48 € /0.75l

Alkon verkkokauppa

Richard Hamilton Centurion Shiraz

Richard Hamilton Centurion Shiraz

Hamiltonin suku kylvi ensimmäiset rypäleet Etelä-Australiaan vuonna 1837, valmistaen näin ensimmäiset etelä-Australialaiset viinit. Heidän viinitilansa on vanhimpia koko Australiassa. Richard Hamilton Centurion Shiraz viiniä tuotettiin hyvin rajallinen määrä, minkä vuoksi Suomi onkin onnekas saadessaan Alkoon jopa 90 pulloa!

97 pistettä James Halliday.

Australia

45 € /0.75l

Saatavilla Alkon erikoiserästä syyskuussa

Schloss Trier Sekt Trocken

Schloss Trier Sekt Trocken

Saksan suosituimman kuohuviinintuottajan uutuus Alkoissa!

Puolikuivan ja keskihapokkaan kuohuvan makumaailma on kukkaisen hedelmäinen ja aromikas. Se sointuu kauniisti niin maljankohotukseen kuin kasviruokien, valkoisen kalan ja äyriäisten kumppaniksi.

Saksa

7,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Ruosniemen Single Malt Cask Imperial Stout 10%

Ruosniemen Single Malt Cask Imperial Stout 10%

Ruosniemen tynnyrikypsytettyjen sarjaan kuuluva Single Malt Cask Imperial Stout on kypsytetty skottilaisissa single malt -tynnyreissä. Vaniljainen, palanutta tammea ja savua.

Suomi

7,95 €/0.33l

Alkon verkkokauppa

Gallia oluet

Gallia Lager 5,5%

Pariisilainen käsityöolut, josta löydät pienen yrttimäisen humalan aromin ja kevyen jälkipuraisun. Se on keskitäyteläinen, hedelmäinen, hunajainen ja greippinen. Sopii erinomaisesti aperitiiviksi tai kalan ja äyriäisten kanssa.

Ranska

Saatavilla Alkosta syyskuussa

3,55 €/0.33l

Gallia West IPA

Pariisilainen käsityöläisolut perjantai-iltojen after workkeihin. Täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, hedelmäinen sekä greippinen ja yrttinen makumaailma. Soveltuu niin seurustelujuomaksi kuin ruoan kanssa paritettavaksi (pizza, kana, possu)

Ranska

Saatavilla Alkosta syyskuussa

4,10 €/0.33l

Black Tower Spritzer

Black Tower Spritzer

Mikä on kuiva, raikas ja sopii saunanlauteilla juotavaksi? No tietenkin Black Towerin tuoteperheen uusin jäsen – Black Tower Spritzer!

Syyskuun alussa K-Citymarkettien ja -Supermarkettien hyllyille (lokakuussa myös S-ryhmän kauppoihin) iskenyt Black Tower Spritzer on raikas valkoviinipohjainen spritz. Se on loistava vaihtoehto makeiden siidereiden tai lonkeroiden sijaan. Kevyt ja vähäsokerinen kupliva herkku trendikkäästi tölkistä!

Saksa

Hinta vaihtelee kaupoittain 3,40 €-3,80 €

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram