Syksyn viinit helpottavat pimeydestä selviämisessä

Marraskuu on saapunut – ota synkkyys vastaan huumorilla! Nämä vinkit tuovat hymyn huulillesi!

Vuoden synkin kuukausi on saapunut. Ota se vastaan huumorilla ja nautiskele teemaan sopivilla viineillä! Saattaapa ystäviltäsi tirahtaa hymyntapainenkin tarjoillessasi seuraavaa kolmikkoa.

Haluatko inspiroitua? Kurkkaa tänne!

K-Ruosta puolestaan voit napata mehevien syyspatojen reseptejä.

Crápula Gold 5

Crápula Gold 5

Uskallatko nauttia vai pelkäätkö huomista? Testaa kavereidesi reaktio ehdottaessasi Crapulaa… Kyseessähän on siis mehevä ja lämmin Monastrell-Syrah -blendi Espanjan aurinkoisesta Jumillasta!

Syvän rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan aromikkaalle: kirsikkaa ja karhunvatukkaa, neilikkaa, tammen paahdetta ja lämpimiä mausteita. Suussa kuiva, täyteläinen, maltillisen hapokas ja pehmeän tanniininen, jälkimaultaan mehukas ja lämmin. Viini ei säikähdä pientä mausteisuuttakaan, ja sopii lihapadoille ja koville juustoille.

12,50 €/0.75l

Espanja

Alkon verkkokauppa

Fin de Siglo XIII Lunas

Fin de Siglo XIII Lunas

Romantiikka sopii pimeisiin iltoihin – ja mikä olisi sen romanttisempaa, kuin kuutamo ja sen mukaan nimetty viini?

Rioja Altassa sijaitseva viinitila Fin de Siglo vaalii vanhoja, pienen mutta sitäkin konsentroituneemman sadon tuottavia viiniköynnöksiään. Jopa 100-vuotiaat Garnacha ja Tempranillo ovat erottamaton osa ympäristöään ja kuun kierron rytmittämää luonnon sykliä. XIII Lunas edustaa Riojan modernia ja eleganttia, rypäleiden ainutlaatuista aromimaailmaa arvostavaa suuntausta, ja nimensä mukaisesti kypsyy tammitynnyreissä 13 kuunkierron ajan.

Syvän rubiininpunainen viini tuoksuu kypsälle luumulle, kirsikoille, balsamicolle, hieman mausteiselle ja tyylikkään paahteiselle. Suussa kuiva, runsaan hedelmäinen ja moniulotteinen, elegantti kokonaisuus, jonka tanniinit ovat runsaat mutta pehmeät.

13,99 €/0.75l

Espanja

Alkon verkkokauppa

Dal Cero Vigneto Runcata

Dal Cero Vigneto Runcata

Kaiketi Dal Ceron perhe ei osaa Suomea, koska nimesivät viininsä Runcata-tarhan mukaan…

Aikoinaan hymyä konttorilla aiheutti myös viinin tekotavan suomennos: ”Viini on käytetty munan muotoisessa betoniastiassa, ja siihen on valittu ainoastaan rypäleistä ensiksi valuva kirkkain mehu…”

Kyseessä kuitenkin on erittäin laadukas garganega Soaven alueen ylimmästä laatuluokasta, joka nauttii runsaista kala- ja äyriäisruoista – ja sopii siis nautinnollisiin hetkiin myös ruokapöydässä 😉

Keskisyvä kullankeltainen viini tuoksuu mehevän hedelmäiselle: persikkaa, keltaista luumua, narsisseja ja kamomillaa täydentävät mantelit ja yrtit. Suussa kuiva, hapokas ja runsaan hedelmäinen, täyteläinen suutuntuma on suorastaan kermainen. Maku täydentyy maltillisella paahteisuudella sekä vulkaanista maaperää ilmaisevalla mineraalisuudella. Pitkä ja tiivis viini kestää mainiosti runsaankin makuiset ruokakumppanit.

24,89 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram