Järjestätkö blini-illallisen, mutta et ole varma mikä viini blineille sopisi? Näillä viinivinkeillä hurmaat vieraasi!

Blinien täytteet määräävät millaisen viinin kanssa niitä tulisi nauttia. Herkulliset blinit täytetään usein smetanalla, mädillä, kylmäsavulohella tai kylmäsavustetulla porolla. Kylkeen valitaan usein lisukkeiksi myös maustekurkkuja, hunajaa ja sipulia – minkäslainen viini sitten näiden elementtien kanssa toimisi?

Valkoviinit pariutuvat kauniista eleganttien blinien kanssa. Etenkin Ranskan Alsacen riesling hapokkuudessaan on ihastuttava pari blinin ja sen voimakkaankin makuisten päällisten kanssa.

Alta löydät kolme suosikkiamme blinien seuraan.

Kurkkaa herkullisten blinien reseptit K-Ruoasta!

Oletko myös juustoisen ruokien kuten racletten ja juustofonduen kaveri? Muista katsoa nämä viinivinkit ennen kuin lähdet Alkoon!

Franck Millet Sancerre

Domaine Franck Millet Sancerre

Tyylipuhdas sancerre: kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy limellä ja vihreällä omenalla. Jälkimaku on pitkä ja runsaan mineraalinen. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta, siis oiva pari blineille. Upea, tyylikäs kokonaisuus, joka palkittiin hopeamitalilla Vuoden Viinit 2018 kilpailussa

Ranska

21,89 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Livio Felluga Sharis

Livio Felluga Sharis

Shariksessa Friuli kohtaa muun maailman. Se on yhdistelmä Friulin omaa lajiketta Ribolla Giallaa sekä Chardonnaytä. Chardonnay tuo blendiin hedelmäisyyttä, kun taas Ribolla Gialla antaa sille rakennetta. Upea pari blineille!

Italia

22,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Tyylikäs Alsacelainen arvoriesling, joka voitti Vuoden Viinit -kilpailussa kultaa valkoviinisarjassa ja platinaa koko kilpailussa eli valittiin Vuoden Viiniksi! Hieno mineraalinen viini kala- ja äyriäisruokien kanssa, omiaan juurikin blinien seurassa.

Ranska

29,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram