Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat 11 eri maasta etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa! Lataa Tussoc Jumper AR App ja etiketin eläimet kertovat viineistä laajennetussa todellisuudessa!

Ranskan lempeästi kumpuilevassa kalkkisessa savimaassa kasvavat Pinot Noir -rypäleet saattavat päätyä myös villisian suuhun – ja mikäpä olisi ranskalaisempaa kuin villisika sekä viini!

Helposti lähestyttävä viini on varsin lempeä tuttavuus: se tarjoilee metsän marjoja, kuten vadelmaa, mustikkaa ja karpaloa, ja kevyehkö kokonaisuus on maltillisen hapokkuuden ja tanniinien ansiosta miellyttävän suunmyötäinen. Jälkimaultaan hieman mokkainen viini sopii grillatulle possulle ja nahastaan maustetulle kanalle, mutta myös pizzoille ja pastoille tai suolaisille pikkupaloille.

12,89 €/0.75l

Tilaa tästä

Jekel Gravelstone Chardonnay

Bill Jekel oli yksi ensimmäisistä viininviljelijöistä, jotka ymmärsivät Kalifornian Montereyn alueen potentiaalin laadukkaiden viinien tuotannossa. Hän istutti ensimmäiset tarhansa vuonna 1972, ja hänen ensimmäinen viininsä ilmestyi vuonna 1978. Billin pioneerityö kannatti, ja nykyään Monterey tunnetaan erityisen laadukkaista riesling-, chardonnay, pinot noir ja cabernet sauvignon -viineistään ympäri maailmaa.

Chardonnay-rypäleet on poimittu Arryo Secon ala-alueella, jonka maaperä on muinaista joen pohjaa sisältäen sekä vettä hyvin läpäisevää soraa (gravelstone) että sitä varastoivaa lietettä. Mereltä kohoava iltapäivien sumu auttaa pidentämään kasvukautta, ja rypäleet ehtivät konsentroitua rauhassa luonteikkaaseen potentiaaliinsa. Viini on käytetty tammitynnyreissä, joissa se on saanut myös kypsyä 7kk ajan.

Keskisyvä oljenvärinen viini tuoksuu eksoottisille hedelmille kuten aprikoosille, hunajamelonille ja papaijalle, paahdetulle tammelle ja pähkinöille. Suussa kuivan, suutuntumaltaan kermaisen viinin runsasta hedelmäisyyttä leikkaa greippimäinen hapokkuus, ja pitkä jälkimaku on leveä, lämmin ja runsaan paahteinen. Varsin täyteläinen viini sopii erinomaisesti runsaille kaloille, vaaleille lihoille, kermakastikkeille, paahdetulle voille, pähkinöille ja yrteille.

14,89 €/0.75l

Tilaa tästä

Ravoire et Fils Rhone to the Bone Rouge täydentää runsaan makuiset liharuoat tyylillä

Rhone to the Bone Rouge

Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.

Rhone to the Bone on nimensä mukaisesti tyyppiesimerkki Côtes du Rhônen erinomaisista nuorista punaviineistä. Lasissa kirkkaan rubiininpunaisen värin reunat vivahtavat purppuraan luvaten tuoreutta ja heleää hedelmää. Ja sitä löytyy: antava mutta herkkä tuoksu on kirsikkainen ja vadelmainen, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen viini on niin ikään maukas ja mehevän marjainen. Silkkiset tanniinit tasapainottavat runsasta hedelmää ja jälkimaku on pyöreän herukkainen ja hieman mausteinen.

Grenache ja Syrah –rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä, ja sekä alkoholikäymisen että sitä seuranneen 4-5 viikon maseraation aikana mäskiä on sekoitettu aromien muhkeuden maksimoimiseksi. Viiniä on kypsytetty terästankeissa yhden vuoden ajan ennen pullotusta.

Viini on omiaan runsaan makuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle, hirvelle ja härälle. Mukava seuralainen myös koville juustoille!

14,90 €/0.75l

Tilaa tästä

Perelada Només Garnatxa

Espanjassa kauan sitten itsekseen vaaleaksi mutatoitunut Garnacha Blanca-lajike on mielenkiintoinen tuttavuus. Només –nimisen viinin 50–60 –vuotiaat, katalaaniksi Garnatxa Blanca –köynnökset ovat ehtineet työntää juurensa syvälle Empordán alueen kivimurikkaiseen maaperään, josta viinin ainutlaatuiset mausteisen mineraaliset aromit ovat lähtöisin.

Vaalean vihertävänkeltainen viini tuoksuu rehevän hedelmäiselle, melonille, vaaleille kukille ja hennon mausteiselle. Kuiva, keskitäyteläinen, muheva ja eloisa kokonaisuus syntyy sopivasta hedelmäisyyden ja hapokkuuden tasapainosta, jota jälkimaun mineraalisuus täydentää. Suutuntumaltaan miltei öljyinen viini sopii runsaimmille kaloille sekä vaaleille lihoille, kermakastikkeessa tai voissa paistettuina ja miedosti yrtein maustettuina.

Lue lisää DO Empordán viinialueesta sekä kiehtovasta Pereladasta!

15,25 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.