Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita syksyisiä viinejä tulee tässä! Listassa viiden tähden viinit, hinta-laatusuhteeltaan LÖYTÖ viinit sekä sydämiä (=luonteikas viini) keränneitä syksyisiä punkkuja.

Viinilehden raadin, eli Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon, tehtävänä on arvioida Alkon olemassa olevaa viinivalikoimaa sekä sen uusia tulokkaita. Arvioinnissa he pisteyttävät viinit hinta-laatusuhteen mukaan sekä antavat tähtiä yhdestä viiteen. Tämän lisäksi viini voi ansaita myös sydämen ❤️=Luonteikas viini -arvion.

Hinta-laatusuhteen he arvioivat seuraavalla pisteytyksellä:

-2: Ryöstö

-1: Kallis

0: Laatu vastaa hintaa

1: Edullinen ostos

2: LÖYTÖ viinit

Keräsimme Viinipostiin yhden sivun alle Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita viinejä, joita sinunkin on testattava! Tässä alla lista parhaita pisteitä saaneista punaviineistä.

Kokoamme jatkossa myös valkoviinien, kuohuviinien, hanaviinien ja makeiden viinien parhaimmistoa yhden listan alle, pysy kuulolla!

Tommasi Pinot Grigio valittiin Vuoden Hanaviiniksi 2020, tutustu LÖYTÖ arvion saaneeseen valkkariin täältä!

Tommasi Crearo

Tommasi Crearo

***** -tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio:Avoimen aromaattinen, monivivahteinen tuoksu tuo mieleen lähes hillotun kirsikan, kuivatut hedelmät ja makeat mausteet. Tätä aromikkuutta sävyttävät vielä orastava nahkaisuus ja kukkaisuuttakin muistuttava parfyymisyys. Tuoksun aromit toistava, täyteläinen maku on suutuntumalta hyvin mehukas. Viinissä on erotettavissa myös paahteisuutta ja hentoa eläimellisyyden aromikkuutta. Pehmeä suutuntuma saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi myös kypsästä, pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, rustiikkisen ja kuivattuja hedelmiä aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus:Aromikkaat, paistetut tai grillatut tummat liharuoat – myös riista. Myös kovat ja suolaiset juustot.”

Italia

19,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

La Braccesca Achelo

La Braccesca Achelo 

***** -tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio: Lämminhenkinen tuoksu on kypsän paahteinen ja tummasävytteinen. Se on varsin harmoninen ja helposti lähestyttävä. Rustiikkinen maku on sekin paahteinen ja runsaan hedelmäinen. Viinistä voi erottaa myös savuisuutta, pippurisuutta sekä lakritsia muistuttavia aromeja. Kokonaisuus jättää pitkän ja tyylikkään, varsin monivivahteisen, kypsän marjaisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Huolella valmistetut liharuoat.”

Italia

19,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2013

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 

***** -tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio:Muheva, lähes makea tuoksu on tummasävytteinen ja maanläheinen, muistuttaen muun muassa kuivattuja hedelmiä sekä nahkaa. Melko runsas maku seuraa aromeiltaan tuhtia tuoksua. Suutuntuma on täyteläinen, erittäin miellyttävä ja suunmyötäisyydessään helposti lähestyttävä. Viinistä voi erottaa myös kypsää marjaisuutta. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, monivivahteisen ja lämminhenkisen, rodukkaan jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Selkeämakuiset, aromikkaat tummat lihat ja riista.”

Italia

20,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Marques de Vargas Reserva

Marques de Vargas Reserva 

***** -tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

Arvio:Mehevä ja muheva tuoksu on kehittynyt, tummasävytteinen, paahteinen ja tammikypsytyksen sävyttämä, muistuttaen myös luumuja ja kukkia. Melko runsas maku on sekin muheva ja tammen sävyttämä. Suutuntuma on hedelmäisen pehmeä ja viini nostaa herkullisesti veden kielelle. Kokonaisuus on makean mausteinen, muistuttaen kuivattuja taateleita. Monivivahteinen jälkivaikutelma on tyylikäs, paahteinen ja varsin pitkä, myös tiivis ja samalla leveän antava.”

Ruokasuositus:Avotulella valmistetut liha-ateriat sekä kovat kypsät juustot.”

YMPÄRISTÖVASTUULLINEN PAKKAUS

Espanja

27,54 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Poggio al Tufo Rompicollo

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo 

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio:Monivivahteinen tuoksu on kypsän hedelmäinen, paahteisen mausteinen ja hennon yrttinen. Siinä on lisäksi maanläheisen muhevia piirteitä. Melko runsas maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi kuivattuja hedelmiä, orastavaa nahkaisuutta ja hentoa eläimellisyyttä. Alkumaun lähes makeat vivahteet tuovat suutuntumaan pyöreyttä. Pehmeä tanniinisuus ja hapankirsikkainen hapokkuus tekevät kuitenkin kokonaisuudesta hyvin tasapainoisen. Viini jättää luonteikkaan, hennon nahkaisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Aromikkaat tummat liharuoat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.”

Italia

12,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Pinha Ribeiro Santo Reserva 

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

1=Edullinen ostos

Arvio:Tummasävytteinen ja kypsä tuoksu on moni-ilmeinen. Siitä löytyy tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa, karhunvatukkaa sekä tyylikästä paahteisuutta, pippurisuutta ja maanläheisyyttäkin. Täyteläinen maku seuraa aromeiltaan tarkasti tuoksua. Lisäksi siinä on soraisia piirteitä. Hyvin eloisa hedelmähapokkuus tuo makuun eloisuutta, nostaen jopa veden kielelle, hienojakoisten tanniinien tukiessa viinin ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää harmonisen, eloisan marjaisan ja miellyttävästi paahteisen mausteisen jälkivaikutelman, joka maistuu pitkään.”

Ruokasuositus:Aromikkaat tummat liharuoat, kuten lammas ja riista paistettuna tai haudutettuna. Myös kovat ja suolaiset juustot.”

SOVELTUU VEGAANEILLE

Portugali

11,95 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Symington Altano Organic

Symington Altano Organic 

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

1=Edullinen ostos

Arvio:Mehevän muheva, makean mausteinen ja mustia marjoja aromeiltaan muistuttava tuoksu. Täyteläinen, nuorekkuudestaan huolimatta mehevä maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja luumuisuutta. Pehmeät parkkihapot tuovat viinille särmää ja kannattelevat kokonaisuutta paahteiseen, hennon kahviseen jälkivaikutelmaan.”

Ruokasuositus:Selkeämakuiset tummat liharuoat ja suurriista. Myös kovat, suolaiset juustot.”

LUOMU

Portugali

14,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Fiques Reserva

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

❤️=luonteikas viini

Arvio:Mehevä, tummasävytteisen mausteinen, kuivattuja hedelmiä ja mustia marjoja aromeiltaan muistuttava tuoksu. Täyteläinen maku seuraa tarkasti aromeiltaan tuoksua. Reilu paahteisuus, kahvisuus, tammisuuden tuoma mausteisuus ja hento nahkaisuus tuovat makuun lisävivahteita. Pehmeät tanniinit tuovat kokonaisuuteen tasapainoa ja viini jättääkin tasaisen, paahteisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Yleisviini tummien liharuokien ja riistan seuraksi.”

Espanja

16,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Neleman Bobal

Neleman Bobal 

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Arvio:Tiivishenkinen, tummasävytteisen muheva tuoksu. Siinä on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustikkaa ja reilua paahteisuutta, sekä makeaa mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja toistaa tuoksun mehevän aromimaailman. Viinissä on lisäksi sävyjä kuivatuista hedelmistä, kahvista ja maaperän muhevasta multaisuudesta. Suunmyötäisen muheva kokonaisuus saa ryhtiä runsaista, mutta pehmeistä tanniineista. Viini jättää paahteisen, tummasävytteisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Monikäyttöinen viini tummien liharuokien ja kovien, suolaisten juustojen seuraan.”

LUOMU, SOVELTUU VEGAANEILLE, ALKUVIINI

Espanja

17,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram