Sommelierimme valitsi burgundinpadan seuraksi kolme lämmittävää punaviiniä. Valitse omasi ja valmista herkkuillallinen yksin, kaksin tai isomman seurueen kanssa! Katso alta burgundinpadalle viini!

Testaa myös K-Ruoan burgundinpata reseptiä!

El Coto Crianza

El Coto Crianza

Vain muutamassa vuosikymmenessä 1970-luvulla perustettu El Coto on noussut Espanjan myydyimmäksi Riojan brändiksi. Sitä myydään myös ulkomaille yli 50:en maahan. Tilan tynnyrimäärä on maailman suurimpia, keskimäärin 3 vuotiaita tynnyreitä löytyy kellarista noin 70 000 kpl!

Rioja Altasta kerätyt rypäleet ovat käyneet terästankeissa 20-25 päivän ajan. Tämän jälkeen viini on kypsynyt Riojan tiukkojen vaatimusten mukaan amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12-15 kuukautta ja pullossa vähintään 6kk ennen myyntiin laskua.

Syvän rubiininpunaisen viinin tuoksu on kirsikkainen, puolukkainen, mausteinen ja paahteinen. Kuiva ja keskihapokas, keskitäyteläinen ja keskitanniininen kokonaisuus, jonka aromit ovat Riojan crianza-tyylille ominaisesti samalla nuorekkaat ja helposti lähestyttävät, mutta tyylikkään paahteiset. Sopii burgundinpadan lisäksi kevyiden juustojen, makkaroiden ja pihvien kumppaniksi.

Espanja

12,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Chateau Pech-Latt – mehukasta luomua Etelä-Ranskasta

Château Pech-Latt

Luomuviljelyn pioneeri, Château Pech-Latt sijaitsee Etelä-Ranskassa Corbières:n viinialueella keskiaikaisen Lagrassen kaupungin läheisyydessä. Alueella on todistettavasti viljelty viiniä jo vuodesta 784 lähtien. Viinitilan vanha nimi (pech=kukkulan huippu, latum=suuri) viittaa punakivisiin ja kalkkipitoisiin kukkuloihin, jotka suojelevat viinitarhoja etelästä puhaltavilta voimakkailta tuulilta.

Pech-Latt:n 340 hehtaaria ovat nauttineet luomuviljelystä jo vuodesta 1991 lähtien. Kaikki rypäleet poimitaan käsin tarkasti valikoiden, ja tuholaistorjunta tapahtuu luonnollisin menetelmin kokonaisvaltaista ekosysteemiä vaalien.

Grenache, Carignan, Syrah ja Mourvèdre –tertuista poistetaan kannat, jonka jälkeen rypäleet murskataan hellästi. Viiniksi käyvä mehu saa kerätä väriä, tanniineja sekä aromeja kuorikontaktissa 20–25 päivän ajan suurissa betoniastioissa. Pneumaattisen puristamisen jälkeen viiniä kypsytetään vielä vähintään 8 kuukauden ajan.

Syvä rubiininpunainen viini tuoksuu kukkaisan marjaiselle. Orvokin, mustikan, luumun ja karpaloiden aromeja seuraa lakritsityyppinen yrttisyys. Suussa kuiva, keskitäyteläinen, pehmeä, kypsän marjainen ja kevyen tanniininen kokonaisuus, jonka kanssa maistuvat grillatut lihat, muhkeat padat ja hieman mausteisetkin ruoat.

Italia

14,94 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Dal Cero Selverello Syrah

Dal Cero Selverello Cortona

Toscanan sisämaassa, lähellä Trasimenon järveä ja Umbrian rajaa sijaitsee pieni ja verrattain nuori viinialue, Cortona DOC. Hurmaavan kukkulakaupungin laidalla sijaitsevien viinitarhojen ylpeys on Syrah-rypäle, joka menestyy erinomaisesti paikallisissa olosuhteissa. Alueen viinit ovat kovassa nosteessa ja (vielä) varsin hyvässä hinta-laatusuhteessa verrattuna maailmankuuluihin naapureihinsa Montepulcianoon ja Montalcinoon!

Selverello-tarhan Syrah-rypäleiden annetaan maseroitua kuoriainestensa päällä 18 päivän ajan, jonka jälkeen mäski puristetaan hellästi. Sekä alkoholi- että pehmentävä malolaktinen käyminen tapahtuvat terästankeissa, ja rypäleen omia aromeja vaalien viinin annetaan kypsyä kuuden kuukauden ajan suurissa tammitynnyreissä.

Kirkas, tumman rubiinin värinen viini tuoksuu rehevän hedelmäiselle, kirsikkaa ja tuoretta luumua seuraa lajikkeelle ominainen pippurinen mausteisuus. Suussa kuiva ja täyteläisen hedelmäinen viini toistaa tuoksun aromit, ja silkkiset tanniinit viimeistelevät laadukkaan kokonaisuuden. Oivallinen pari naudan pihveille ja lihapadoille, tuhdeille pastoille ja koville juustoille!

Italia

17,95 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram