Naudan sisäfileen paksuimmasta kohdasta leikattu pihvi on taatusti jokaisen mieleen. Hauduttele pihville ensin taivaallinen punaviinikastike ja paistele lisäksi juustoisia perunoita ja ruusukaalia. Täyteläinen punaviini on annokselle täydellinen kumppani! Kurkkaa resepti täältä ja valitse alta viini chateaubriandille.

Tommasi Crearo 2014

Tommasi Crearo 2014

Vuoden Punaviini 2017 on rohkea ja tyylikäs esimerkki onnistuneesta innovaatiosta, jossa vanhat perinteet kietoutuvat yhteen uuden ja jännittävän kanssa.

Tumman kirsikanpunaisen viinin reunat taittavat jo aavistuksen ruskeaan kertoen kypsytyksestä kahdessa eri tynnyrissä. Tuoksu on runsas ja moniulotteinen: kirsikkaa, luumua ja orvokkia rikastavat kuivattujen hedelmien ja hillon aromit, pippuri, hento paahdettu kahvi, alkava nahkaisuus sekä rustiikkinen maanläheisyys. Suussa viini on kuiva, uhkean marjainen ja erittäin aromaattinen. Valpolicellan alueelle tyypillinen hapokkuus sekä pehmeä tanniinisuus tasapainottavat muhkeaa kokonaisuutta. Tiivis ja täyteläinen viini on elävä, tyylikäs ja rohkea. Pitkä jälkimaku on niin ikään elävä ja kuivattaa suuta miellyttäväksi. Erinomainen viini aromaattisille liharuoille!

Viinin rypälesekoitus koostuu klassisesta Corvina Veronesesta (50%), Cabernet Franc’sta (35%) ja Oseletasta (15%). Arvostetulta Conca d’Oro –viinitarhalta poimittuja ja murskattuja rypäleitä on maseroitu kontrolloidussa lämpötilassa 14 päivän ajan, jonka jälkeen valmis viini on saanut kypsyä ensin 6kk ranskalaisissa tammitynnyreissä, sitten toiset puoli vuotta suurissa slavonialaisissa tynnyreissä.

Viini on valmistettu Valpolicellan alueen sydämessä, mutta erityisestä rypälelajikkeiden sekoitussuhteesta johtuen se kantaa luokitusta IGT Verona: varsinainen supervenetolainen siis!

Tilaa tästä

Trivento Golden Reserve Syrah 2013

Trivento Golden Reserve Syrah 2013

Kolme tuulta (”tri vento”) nimiltään Polar, Zonda ja Sudestada puhaltavat Argentiinan Mendozan karuilla ja aurinkoisilla viinitarhoilla, joista Syrah poimitaan käsin maaliskuun lopussa. Viiniä on kylmämaseroitu kuorikontaktissa ensin 10 päivää, käytetty terästankeissa 20 päivän ajan 26 °C:ssa, kypsytetty 12 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä ja toiset 12kk pulloissa ennen myyntiin laskua.

Syvän purppuranpunainen viini tuoksuu runsaan aromikkaalle: kypsää luumua, kirsikkaa, mustikkaa ja suklaata terävöittävät neilikka ja pippuri sekä paahteinen kahvi. Suussa täyteläinen, kuiva mutta mehukas, kypsää hedelmäisyyttä tasapainottavat ryhdikäs hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Jälkimaku on savuinen ja aavistuksen vaniljainen.

Triventon Golden Reserve Syrah sopii voimakkaille paahdetuille ja grillatuille liharuoille – myös mausteisille – sekä koville kypsytetyille juustoille. Hieno argentiinalainen täyteläisten ja voimakkaiden viinien ystävälle!

Tilaa tästä

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2013

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2013

Ripasso-viinit syntyvät amaronen pikkuveljiksi: Tuoreista rypäleistä käytettyyn valpolicella-viiniin lisätään amaronerypäleiden puristamisesta jäljelle jäänyt kuorimäski, jolloin käyminen alkaa uudelleen. Kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Ripasso-viinistä saadaan siten valpolicellaa runsaampi, pehmeän täyteläinen ”pikkuamarone”.

Zenaton perhetilan viinit ovat tyyliltään puhtaan elegantteja. Heidän ripassonsa on feminiinisyyteen viitaten nimeltään Ripassa – viini, joka Helsingin Sanomien sokkotestissä voitti parhaan ripasson tittelin syyskuussa 2017.

Erittäin tumman rubiininpunaisen viinin tuoksu on runsaan marjainen: kirsikkaa, kypsää luumua, karhunvatukkaa, boysenmarjaa, balsamicoa. Kuivattujen marjojen sekä hillon aromit kertovat kypsytyksestä, ja tyylikäs paahteinen mausteisuus laadukkaista tammitynnyreistä. Suussa viini on kuiva mutta pyöreä ja erittäin täyteläinen. Tiivis, suorastaan konsentroitunut maku ja marjaisuutta tasapainottavat runsas hapokkuus sekä kypsä tanniinisuus tekevät viinistä täydellisyyttä hipovan esimerkin siitä, miten huolellinen ja taitava työ viinitarhalla ja viinimössä palkitsevat tekijänsä.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.