Viini pizzalle

Mikä viini pizzalle sopisi?
Pizzojen makumaailmat vaihtelevat paljon, minkä vuoksi valitsimmekin kaksi punaviiniä ja yhden valkoviinin erilaisten pizzojen kumppaneiksi. Klassisten italialaisten pizzojen kanssa maistuu erityisesti kevyehkö punaviini kuten Valpolicella. Jos kuitenkin olet tuhdimman punaviinin ystävä, kannattaa se parittaa myös tuhdimpien makkarapizzojen kanssa. Kevyemmät kasvispizzat ja vaaleapohjaiset pizzat löytävät parinsa myös valkoviineistä.
Pizzauunit tulille ja nappaa alta sinun pizzallesi sopiva viini!
Suositukset

Zenato Rosso Veneto
Makkarapizzat
Mielitkö täyteläisempää punaviiniä ja tuhtia mausteista pizzaa? Tässä on nappipari!
Zenato Veneto Rosso on Parziale Appassimento, joka viittaa siihen, että osa viiniin käytetyistä rypäleistä on kuivatettuja. Pehmeä, keskitäyteläinen maku, jossa pehmeät tanniinit ryhdittävät viiniä ja luovat hyvän rakenteen. Kuivatetut rypäleet tuovat viiniin pyöreää hedelmäisyyttä sekä hentoa makeutta, minkä vuoksi viini nauttii mausteisempien makkarapizzojen seurasta.

Tommasi Valpolicella
Margherita-/Kinkkupizza
Oletko klassikkojen ystävä? Margherita pizzan kanssa maistuu tällöin Tommasin Valpolicella!
Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille kuten margheritapizzoille sekä kinkkupizzoille. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini viikonlopun pizzailtoihin!

Villa Antinori Bianco
Kasvispizzat
Kevyempien kasvispizzojen kanssa (vaikka sellaisten joissa vielä valkoinen pohja) sopii erinomaisesti valita valkoviini, tietenkin Italiasta. Maailman rakastetuimpiin valkoviineihin lukeutuva Villa Antinori Bianco on hedelmäinen, hennon kukkainen ja tyylikkään mineraalinen.